Chocoladekaravaan vraagt aandacht voor reuma

Op zaterdag 29 maart 2014 houdt de karavaan van ‘Hand in Hand: Samen tegen Reuma’ halt op het Mgr. Ladeuzeplein in Leuven. Het Fonds voor Wetenschappelijk Reuma Onderzoek en de dienst Reumatologie van UZ Leuven delen samen met schepen Bieke Verlinden en bekende Vlamingen chocolade uit aan voorbijgangers. Zo vragen ze aandacht voor reuma, een aandoening die 5 procent van de Belgische bevolking treft.

truck_slider1_0

Het Fonds voor Wetenschappelijk Reuma Onderzoek (FWRO) heeft de ambitie om via financiële steun aan wetenschappelijk onderzoek de levenskwaliteit van personen met reuma te verbeteren. In 2014 bestaat het FWRO 15 jaar. Dat wordt gevierd met een grote sensibilisatiecampagne: “Hand in Hand: Samen tegen Reuma”. Van 21 tot 30 maart doorkruisen mega-trucks het hele land en delen een recordaantal van 1.000.000 chocolaatjes uit. Zo vragen ze voorbijgangers om aandacht voor reuma.

Leuven is een belangrijke stopplaats. Het UZ Leuven is een van de grootste universitaire reumatologische centra in België. Het volgt meer dan 2.500 patiënten met ernstig inflammatoir gewrichtslijden op. UZ Leuven en KU Leuven zijn ook zeer actief in het onderzoek naar reumatische aandoeningen.

De stad Leuven steunt de actie van het FWRO. In Leuven is een breed zorgnetwerk aanwezig. Daar wil de stad in de toekomst nog sterker gebruik van maken. Schepen Bieke Verlinden: ‘Stad Leuven ondertekende het charter ‘Gezonde Gemeente’ en wil samen met alle aanwezige partners het stadsbreed gezondheidsbeleid verder uitbouwen. Eén van de actiedomeinen is het informeren en sensibiliseren van de bevolking over gezondheidsthema’s. De actie ‘Hand in Hand: Samen tegen Reuma’ kadert hier perfect in.’

Praktisch
Op 29 maart houdt de chocoladetruck van 10.00 tot 12.00 uur halt op het Mgr. Ladeuzeplein. Dr. Xavier Janssens, prof. Dr. Rik Lories en schepen van sociale zaken Bieke Verlinden geven een toelichting bij de actie en delen samen met enkele bekende Vlamingen chocolade uit.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.