DreamLand leert kinderen fietsen

Op zaterdag 29 maart en 5 april van 13 tot 17u organiseert DreamLand voor de vierde keer ‘Let’s Bike!’. Tijdens dit evenement leren opgeleide medewerkers kinderen tussen vier en acht jaar fietsen. “We willen ouders en kinderen coachen en ouders advies geven waar ze thuis mee aan de slag kunnen”, zegt Dirk Berteloot, directeur DreamLand. Door de stijgende populariteit van ‘Let’s Bike!’ raken de verschillende sessies nog sneller volzet dan de vorige jaren. De inschrijvingen voor de eerste dag zijn ondertussen al afgerond en die voor 5 april blijven binnenstromen. Uiteraard doet ook de Leuvense vestiging mee.

Een speelse leerschool
Leren fietsen is een belangrijke mijlpaal in het leven van een kind. Omdat ouders niet altijd weten hoe ze dat moeten aanpakken, helpt DreamLand hen op weg. Al vier jaar lang organiseert de grootste speelgoedspecialist van België ‘Let’s Bike!’-oefensessies waarin kinderen stap voor stap begeleid worden om zelfstandig te leren fietsen. En de ouders krijgen tips en een speels stappenplan mee om hun kind thuis verder te begeleiden.

Focus op gewenning en evenwicht
Tijdens ‘Let’s Bike!’ maken de kinderen kennis met de eerste stappen van het fietsen: gewenning, evenwicht en vertrekken met de fiets. De eerste twee stappen zijn het belangrijkste in heel het leerproces. “Kinderen moeten eerst het gewicht en de grootte van hun fiets leren kennen en er vertrouwd mee raken”, vertelt Dirk Berteloot. “Daarna oefenen we op hun evenwicht behouden als ze zelf op de fiets zitten.” Veel ouders vertrouwen nog op fietsjes met zijwielen, maar zo leren kinderen hun evenwicht niet te behouden. DreamLand raadt ouders dan ook aan om hun kinderen te leren fietsen met loopfietsen. Met die fietsen leren kinderen hun evenwicht wel behouden en kunnen ze in een latere fase veel sneller starten met een echte fiets.

Vier jaar op een rij
DreamLand stelt vast dat er nood is aan een initiatief als ‘Let’s Bike!’. Al in januari kreeg de speelgoedketen verschillende telefoontjes en mails van ouders met de vraag of ze ‘Let’s Bike!’ opnieuw gingen organiseren. Op de eerste dag van de inschrijvingen waren er al meer dan 500 kinderen ingeschreven. Dat gaat vlot dankzij de online inschrijvingsapplicatie. Tot op vandaag zijn er al 3.200 kinderen ingeschreven.

dreamland

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.