Studenten en rector KU Leuven knutselen houten aula in elkaar

Op dinsdag 1 april bouwt de Studentenraad KU Leuven, in samenwerking met de universiteit, een houten aula in de binnenstad van Leuven. De studenten en rector Rik Torfs slaan de handen in elkaar om aandacht te vragen voor een rechtvaardige financiering van het hoger onderwijs. Dit project sluit aan bij een grotere nationale actie van zowel Vlaamse als Waalse studentenraden.

Met het bouwen van de aula willen de Studentenraad de boodschap zenden dat zij als studenten – en bij uitbreiding de universiteit – willen meewerken aan kwaliteitsvol onderwijs, in al zijn aspecten. Ze willen de overheid aanmoedigen om met de universiteiten en studenten in dialoog te treden rond de structurele onderfinanciering van het hoger onderwijs. Onderwijs moet een prioriteit zijn in de maatschappij en voor de overheid. Hoger onderwijs zorgt immers voor de vorming van een nieuwe generatie op professioneel en academisch niveau. Het verdient daarom een prominente plaats op de agenda en dat is dan ook wat de studenten met deze actie, en alle acties in Vlaanderen en Wallonië, willen bereiken

Om 10.30u gaat de opbouw van start op het binnenplein van het Pauscollege te Leuven. Met behulp van sjorbalken zullen de studenten een houten aula bouwen. De rector, vice-rectoren en diensten van de KU Leuven zullen omstreeks 16.00u de studenten een helpende hand bieden. Rond 19.00u zal de bouw afgerond zijn. Op woensdagochtend 2 april om 09.00u zal rector Torfs de aula inhuldigen met een korte lesgeving waarop alle studenten welkom zijn.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.