Persvoorstelling AMATEURAMA 2014

AMATEURAMA. Dé culturele hoogdagen van de Leuvense amateurkunsten gaan eind april hun tweede editie in:

Er is toneel, muziek, zang, dans, circus, literatuur, beeldende kunst, fotografie,
van en door de Leuvense amateurs-verenigingen. Amateurs – als – liefhebbers, vol passie en liefde voor hun gedreven hobby, hun passie, samen mooie dingen makend.
Dit werd zaterdag 29 maart diets gemaakt aan de bevolking op de Grote Markt met een ludieke Flashmob (met: o.a. Koor Canzonetta, Capella Academica, Kon. Harmonie Volharding, Kon. Muziekver. Sint-Cecilia, Leuvens Meisjeskoor en The Trinid Singers) en later- officiëler in de Gotische Raadszaal door Oktaaf Duerinckx, Voorzitter Deelraad Amateurkunsten, Denise Vandevoort, Schepen van Cultuur en Roel Vanderstukken – als fiere Peter.

Roel: “Ik ben zelf nog steeds heel actief in het verenigingsleven en was dus erg blij dat ik gevraagd werd als peter van Amateurama. Een project dat laat zien dat “amateur zijn” eigenlijk definitie is van passioneel bezig zijn met kunst, kan ik alleen maar toejuichen!”

Op donderdag 24 – vrijdag 25 – zaterdag 26 en zondag 27 april 2014 pakken de 34 deelnemende verenigingen uit met hun kunnen.
Allen daarheen!

Voor het omvangrijke programma zie de site amateurama.be

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Persvoorstelling AMATEURAMA 2014”

Tweede editie Amateurama klokt af op 4000 bezoekers « Leven in Leuven
(on april 27th, 2014 at 23:08)

[…] hooggespannen. De lat lag van in het begin immers erg hoog met een geslaagd lanceringsmoment op zaterdag 29 maart op de Grote Markt. Zes koren en festivalpeter Roel Vanderstukken engageerden zich voor een vrolijke flashmob op de […]