Studenten KU Leuven en UCL in debat met Vlaamse en Waalse politici

Op woensdag 2 april debatteren studenten Politieke Wetenschappen van KU Leuven en UCL met politici uit Vlaanderen en Wallonië, naar aanleiding van de nakende verkiezingen. Het debat kadert in een uitwisselingsactiviteit van de studenten.

Tussen 19.00 en 20.30 uur debatteren de studenten telkens een kwartier in groepjes van 6 personen met één van de tien aanwezige kandidaten over hun programma voor de verkiezingen van 25 mei 2014. De Vlaamse studenten spreken met de Franstalige politici, waarbij de politici in hun moedertaal communiceren, en de studenten in hun doeltaal. De Waalse studenten doen hetzelfde met de Nederlandstalige politici.

Na dit carrousel-debat overleggen de Vlaamse en de Waalse studenten gedurende een half uur met elkaar over de vragen die ze zullen voorleggen tijdens het afsluitende, plenaire debat. Tijdens dit debat zullen de tien aanwezige politici commentaar geven op voorgelegde thema’s, met elkaar in debat treden, antwoorden op vragen vanuit het (tweetalige) publiek en dat publiek bij voorkeur mee betrekken in het debat.
Onder meer Mohamed Ridouani (SPa), Michel Doomst (CD&V), Tim Vandenput (Open VLD), Lorin Parys (NVA), Dieter Van Besien (Groen) hebben hun aanwezigheid bevestigd.

De aanwezige studenten kunnen die avond ook elektronisch stemmen. De resultaten van die poll zullen bekend gemaakt worden op het einde van het evenement, net voor de afsluitende receptie.

Praktisch
Woensdag 2 april 2014
19.30 – 20.45 uur: carrousel-debat – VHI 01.40, Dekenstraat 2, Leuven
20.45 – 21.15 uur: debat studenten – VHI 01.40, Dekenstraat 2, Leuven
21.15 – 22 uur: plenair debat – ILT 00.176 (auditorium Bouckaert), Dekenstraat 6, Leuven
22.00 uur: afsluitende receptie

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.