Les Parisiennes

Een tijd geleden waren we al eens met vrienden een cocktail gaan drinken bij Les Parisiennes (op dezelfde locatie in de Schrijnmakersstraat als waar vroeger de Glou Glou was). Die cocktail was erg goed bevallen, dus waarom niet eens hun keuken uitproberen?

En zo belandden we samen met twee bevriende koppels op een zondagavond bij Les Parisiennes. Ik had voor de zekerheid gereserveerd, alhoewel ze me aan de telefoon zeiden dat ze normaal geen reservaties aannamen, maar, omdat we met zes waren, schreven ze toch onze naam op. Bij aankomst bleek reserveren niet echt nodig te zijn, want we hadden de ganse bovenverdieping voor ons alleen. Het gezellige interieur met de mooie houten tafels viel alvast in de smaak (vooral de gigantische foto van een bijzonder aantrekkelijke dame kon op goedkeuring van de mannen rekenen).

Ook leuk: vanaf de eerste verdieping kan je rechtstreeks in de keuken kijken. Nog nooit zo letterlijk op de vingers van de chefkok gekeken. ;-)

We startten onze maaltijd met een flesje Crémant d’Alsace. De bubbels gingen vlot binnen. Een goed begin.

De kaart van Les Parisiennes is erg beperkt. Geen restaurant om met moeilijke eters naartoe te gaan, dus. De suggesties wisselen echter zeer frequent, zodat je toch altijd iets nieuws kan proberen. Op hun Facebook-pagina kan je een blik werpen op de verschillende suggesties die al de revue passeerden.

Ons gezelschap koos voor de lamsmerguez, de kokkels en de zalm met spinazie. Van de zalm waren er nog maar drie stukken voorradig, maar gelukkig waren er maar drie mensen aan onze tafel (waaronder ikzelf) die voor de zalm gingen. Bij het eten bestelden we een flesje witte wijn Viognier en wat water. Een grote fles water hadden ze echter niet, dus moesten we het met flesjes van 25cl stellen.

Terwijl we wachtten op ons eten, speelde op de achtergrond een zwart-wit film uit de oude doos. Heel erg charmant en perfect passend in het ietwat nostalgische kader van Les Parisiennes. Wel jammer dat de muziek te luid stond, waardoor het soms moeilijk was mekaar te verstaan. Geen probleem dat je later op de avond de muziek wat hoger zet, maar om 19u wil ik eerst rustig eten om pas daarna het feestvarken uit te hangen.

Toen het eten op tafel kwam, had ik al flink honger. Mijn zalm was perfect gebakken en heel erg lekker. Alleen had de portie voor mij wel wat groter mogen zijn. Mijn honger werd er niet helemaal door gestild. De merguez viel ook in de smaak, maar bij één van mijn tafelgenoten strooide een niet goed gewassen kokkel letterlijk zand in het eten. Ik weet niet wat jullie mening is, maar knarsetandend eten, fijn is anders.

Het euvel werd gemeld en de chefkok kwam hoogstpersoonlijk informeren naar het probleem. Wij toonden de erg zanderige kokkel en de kok maakte, na wat discussie, ter compensatie een half potje kokkels bij. Jammer, maar wel correct opgelost.

Ik vermoed dat de kokkels nog niet zo lang op het menu stonden, want de bediening was helemaal vergeten kommetjes op tafel te zetten om de lege schelpen in te deponeren. Wat een berg kokkels op een servet opleverde.

Omdat er na het hoofdgerecht bij de meeste mensen nog wat ruimte was voor een dessert, bestelden we clafoutis met kersen en crumble met huisgemaakt vanilleijs. De crumble was meer vanilleijs dan crumble, maar wel lekker, volgens mijn tafelgenoten. Mijn clafoutis was ok, maar ik had er eerlijk gezegd een beetje meer van verwacht. Gelukkig had ondertussen iemand de muziek stiller gezet waardoor we minder moeite moesten doen om mekaar te verstaan.

Oja, mijn vriend verkoos een digestief boven een dessert en maakte van de gelegenheid gebruik om iets nieuws te proberen: een pommeau. Geen onverdeeld succes, moet ik toegeven. Volgende keer toch maar weer een calvados bestellen. ‘:-)

In totaal kostte deze avond uit met zes personen ons 183,20 euro, dranken inbegrepen.

IMG_4205

IMG_4206

IMG_4207

IMG_4208

IMG_4209

IMG_4210

Praktisch
Les Parisiennes
Schrijnmakersstraat 31, 3000 Leuven
016 29 27 20
www.les-parisiennes.eu

Onze keuze
Lamsmerguez
Kokkels
Zalm op een bedje van spinazie
Clafoutis met kersen
Huisgemaakt vanilleijs met crumble

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.