Speciale bijlage en receptie voor 40-jarige Veto

Het studentenblad Veto viert deze week zijn veertigjarige bestaan. Dat doen ze met een speciale bijlage bij het nummer van deze week.

De huidige jaargang van Veto is de veertigste en dat moet gevierd worden. “In het midden van het nummer dat op maandag 31 maart verschijnt, zit een bijlage van acht pagina’s over veertig jaar Veto,” zegt Veto-hoofdredacteur Jens Cardinaels. “Daarin staan artikels over de geschiedenis van Veto, maar we interviewen ook de stichter van Veto. Bovendien gaven Knackredacteur Walter Pauli en vtm-nieuwslezers Stef Wauters, die nog voor Veto hebben geschreven, een dubbelinterview.”

“Ook Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) leverde een bijdrage,” zegt Cardinaels. “Twee weken geleden trok Veto samen met Walter Pauli en Stef Wauters naar het kabinet van de minister. We reconstrueerden er met hem een foto van twintig jaar geleden. Die prijkt op de voorpagina van de speciale bijlage.”

De bijlage hanteert niet de officiële spelling, maar de progressieve spelling-Geerts. “Die hebben we nog eens van onder het stof gehaald,” zegt Cardinaels. “Tot tien jaar geleden gebruikteVeto de afwijkende spelmethode. We hebben het deze week over “redakteurs”, “viezerikken” en een “staatsekretaris”.”

Vanaf dinsdag trekt Veto ook naar de studenten om zijn verjaardag te vieren. “We zullen taart en pennen uitdelen,” zegt Cardinaels. “De Leuvense studenten moeten zeker onze Facebookpagina in het oog houden om gealarmeerd te worden als we taart beginnen uit te delen.”

Aan het einde van de week, op vrijdag, is er een receptie om de verjaardag te vieren. Ze gaat om 20 uur door in de Universiteitshal van de KU Leuven. “Onder andere Rik Torfs, Louis Tobback, Walter Pauli, Stef Wauters en mogelijk Pascal Smet zullen langskomen,” zegt Cardinaels. “Ook de oud-rectoren Marc Vervenne, Mark Waer, André Oosterlinck en Roger Dillemans hebben hun komst bevestigd. Torfs, Pauli, Wauters en oprichter Kris Van Bouchout zullen speechen over hun tijd bij Veto.”

De werkgroep rond 40 jaar Veto, die geleid wordt door oud-hoofdredacteur Jelle Mampaey, plant later dit jaar ook nog een fototentoonstelling in de tuin van het Pauscollege en een boek over het veertigjarige bestaan van Veto.

In zijn veertigste jaargang introduceerde Veto al een aantal nieuwigheden. Veto verschijnt sinds dit academiejaar in kleur en enkele weken geleden lanceerde het als eerste studentenblad een iPad-app.

Je kan Veto hier raadplegen als je een iPad (Mini) hebt: https://itunes.apple.com/us/app/veto/id784444317?mt=8
En hier als je geen iPad hebt: http://www.veto.be/pdf/jg40/veto4020.pdf

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Speciale bijlage en receptie voor 40-jarige Veto”

Fototentoonstelling in tuin Pauscollege met foto’s uit 40 jaar Veto « Leven in Leuven
(on mei 15th, 2014 at 22:45)

[…] Eerder bracht Veto naar aanleiding van zijn verjaardag al een speciale bijlage en werd er een receptie georganiseerd. […]