M-idzomer lanceert eerste namen

Leuven viert weer feest deze zomer. M-idzomer, het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival van 30CC, Het Depot en M is al toe aan een vijfde editie.

M-idzomer is een gezellig en multidisciplinair festival, waar vaste waarden en fijne, te ontdekken talenten elkaar afwisselen”, aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Vandaag lossen we alvast de eerste namen van een veelbelovend programma.”

Tuin
De tuin van M vormt, zoals steeds, het sfeervolle decor voor een straf muziekprogramma met headliners Melanie de Biasio, Joan As Police WomanGabriel Rios en Girls In Hawaii.

De Waalse Melanie de Biasio neemt je mee op een dromerige, bezwerende trip doorheen gevoelige nummers vol jazz, blues, pop en soul. Vorig jaar nog te ontdekken op M-idzomer, nu al afsluiter op dag 1. Nog op de eerste dag kan je genieten van het Jef Neve Trio. De jazzliefhebber zal zijn hart kunnen ophalen.

Joan As Police Woman leverde met haar nieuwe album The Classic een magische plaat af. Dat vierde album wordt zelfs haar beste album tot nu toe genoemd. Speciaal voor M-idzomer stopt ze ook in Leuven op haar Europese tour.

Daarvoor is het de beurt aan Bent Van Looy & Strings. Vorig jaar bracht de voormalige frontman van Das Pop een mooie soloplaat uit, Round The Bend. Op M-idzomer zal hij met een strijkerskwartet het publiek in de museumtuin betoveren.

Gabriel Rios komt op zaterdag het beste van zichzelf geven. Na 3 jaar doorgebracht te hebben in New York City, vond Gabriel het tijd om terug te keren naar België. Gedurende een jaar brengt hij elke derde maandag van de maand een nieuw nummer uit, waarvan Gold en Police Sounds pijlsnel uitgegroeid zijn tot hits. Al die wondermooie nummers worden gebundeld op een nieuwe album en uiteraard ook op hun M-idzomer concert.

Girls In Hawaii bracht in september van vorig jaar een prachtige nieuwe plaat uit. Everest werd zowel in de pers als door het publiek zeer enthousiast onthaald. Girls In Hawaii is back, de overtuiging waarmee ze op een podium staan, bewijst dat. Alweer een aanrader dus.

In M
Binnen in M vind je de tentoonstellingen Ravage en Isabelle Cornaro en voor de gelegenheid ook een pak literatuur, dans en stand-up comedy met onder meer artistieke duizendpoot Pieter Embrechts en gasten en Marco Roelofs (De Heideroosjes). Topschrijfster Saskia de Coster en Inne Eysermans (Amatorski) brengen de try-out van HEINZ, een nieuwe literair-muzikale performance.

Ravage. Kunst en cultuur in tijden van conflict toont hoe oude meesters en hedendaagse kunstenaars in dialoog gaan in een mix van schilderkunst, fotografie, video, grafiek en monumentale installaties. De Franse kunstenares Isabelle Cornaro laat in haar eerste solotentoonstelling in België nieuw werk zien op maat van de zalen van M. Daarnaast onthult Wim Opbrouck ontroerende aquarellen. Mikes Poppe, protégé van Jan Fabre/Troubleyn zal speciaal voor M-idzomer een performance creëren die de interactie aangaat met de expo Ravage.

Programma
Op www.m-idzomer.be staat vanaf vandaag een deel van het programma live. Met een klik op de knop zit je op de bestelpagina. Je kiest voor een dag of gaat er met een combiticket meteen voor de volle vier dagen tegenaan. De eerste 150 enthousiastelingen gaan met de early birds combitickets aan de haal.

Praktisch
do 31/7 + vr 1/8 + za 2/8 + zo 3/8, vanaf 17.30 uur
M-idzomer, in M – Museum Leuven, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
info & tickets: www.m-idzomer.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.