Tentoonstelling: Man the Hunter

Tussen 8 april en 30 mei 2014 zal men in de tentoonstellingszaal van de Universiteitsbibliotheek KU Leuven een reis doorheen de geschiedenis van de jacht kunnen ondernemen. Door middel van eeuwenoude artefacten en de beenderen van bejaagde diersoorten, waaronder een wolharige neushoorn in anatomisch verband en een mammoetschedel, zullen zowel de functionele als ideologische aspecten van jacht uit de doeken gedaan worden. Van waar en wanneer komen de eerste sporen van jacht? Welke wapens werden in de prehistorie gebruikt om de prooi te doden? Waarom lieten de Assyrische heersers zichzelf als leeuwenjagers afbeelden? Welke rol speelde jacht in de Romeinse elitecultuur? Hoe veranderden innovaties rondom vuurwapens het jachtspel?

Deze en andere vragen zullen op een interactieve wijze beantwoord worden. De tentoonstelling Man the Hunter wordt georganiseerd door studentenkring Alfa in samenwerking met de Universiteitsbibliotheek KU Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.