Aanbod De Lijn op Leuvense ring verdubbelt

Vanaf 22 april breidt het aanbod in Leuven uit. De nieuwe lijn 601 zal op de binnenring rondrijden als aanvulling op de huidige buitenringbus 600. Het aanbod op de ring wordt zo verdubbeld en dankzij de hoge frequentie zijn vlotte verplaatsingen in beide richtingen op de ring verzekerd. Bovendien zullen de ringbussen ook op zaterdag uitrijden en wordt hun traject verlengd tot aan de Vaartkom. De lancering van de nieuwe ringbus is mogelijk dankzij de aanpassingen aan de weginrichting aan Gasthuisberg en de Lüdenscheidsingel. De communicatiecampagne over de ringbussen is opgestart. Op 22 april zullen reizigers gratis kunnen meerijden op de ringbussen en zal De Lijn de reizigers verrassen met een kleine attentie.

Nieuwe lijn op binnenring Leuven
De nieuwe ringbus 601 zal vanaf 22 april om de 10 minuten in wijzerszin op de binnenring rond Leuven rijden. Directeur van De Lijn Vlaams-Brabant Johan Van Looy is erg tevreden met de komst van nieuwe ringbus: “Het is een aanvulling op de bestaande ringbus op de buitenring, waardoor het aanbod verdubbelt. De reizigers krijgen nu in beide richtingen op de ring een snelle verbinding en kunnen bestemmingen bereiken zonder de stad te doorkruisen. Waar de reiziger voordien bijvoorbeeld 12 minuten onderweg was vanuit Gasthuisberg naar het station, kan hij deze rit met de nieuwe ringbus in 7 minuten afleggen. Bovendien wordt overstappen op stads- of streeklijnen dankzij de hoge frequentie makkelijk.” Deze uitbreiding van het aanbod versterkt verder het openbaar vervoer in Leuven en zet het engagement van De Lijn in Leuven Klimaatneutraal 2030 extra kracht bij.

De communicatiecampagne voor de nieuwe ringbus is gestart. Bedrijven op de Philipssite, aan de Vaartkom en het ziekenhuis Gasthuisberg kregen displays met infofolders en ook op de bussen zijn folders verkrijgbaar. Ook online is alle info beschikbaar via www.delijn.be/ringbussenleuven. Op 22 april kunnen reizigers de ringbus gratis proberen en zal De Lijn een verrassing uitdelen.

Ringbussen bedienen ook Vaartkom en rijden op zaterdag

Ringbus 600 rijdt voorlopig enkel op weekdagen. Vanaf de invoering van lijn 601 op 22 april zullen beide ringbussen niet alleen van maandag tot vrijdag uitrijden tussen 6 uur en 20 uur maar ook op zaterdag vanaf 8 uur tot 22 uur. Daarnaast wordt hun traject verlengd tot aan de Vaartkom. Bewoners en werknemers van deze buurt in volle ontwikkeling krijgen zo een goede bediening. In afwachting van een halte aan het Engels plein, is er een tijdelijke halte ter hoogte van het Entrepot. Ringbus 601 zal aan de Vaartkom vertrekken, tot het busstation rijden en van daar verder de binnenring bedienen. Lijn 600 vertrekt aan het busstation en rijdt dan op de buitenring naar Gasthuisberg en de volgende haltes.

Ringbus mogelijk dankzij aanpassingen weginfrastructuur
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legde een nieuwe linksafslagstrook aan op de ring ter hoogte van Gasthuisberg. Hierdoor kan de nieuwe ringbus 601 de ziekenhuissite ook vanop de binnenring vlot bereiken. Dankzij de nieuwe busbaan op de Lüdenscheidsingel is voor lijn 601 dan weer een snelle verbinding tussen Gasthuisberg en het station verzekerd. AVW investeerde voor deze ingrepen respectievelijk 1 miljoen en 1,8 miljoen (incl. btw).

delijn

Voor meer informatie kan je terecht op de website www.delijn.be of op het informatienummer 070 220 200 (€ 0.30/min).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.