Guy Raets van Chocolaterie Raets-Putseys ontvangt Handmade in Belgium label

Voorzitter van UNIZO Leuven, Dave Ons, reikte maandag 7 april het ‘Handmade In Belgium’-label (HIB) uit aan Guy Raets, zaakvoerder van Chocolaterie Raets-Putseys. Guy Raets begon bijna 40 jaar geleden aan een carrière als chocolatier. De grote troef is dat deze chocolatier kiest voor enkel handgemaakte pralines en chocoladegoed en dat er steevast gewerkt wordt met verse room en boter zonder bewaarmiddelen. De specialiteiten van het huis zijn witte ‘manons’, koffiepralines en druiven in chocolade gevuld met marsepein. Sinds kort is de Leuvense chocolaterie verhuisd van de Bondgenotenlaan naar L.Vanderkelenstraat 24, naast Museum M.

De lokale vervaardiging, de versheid en vooral de echtheid van producten winnen aan belang bij de consument. Het is vandaag de dag echter niet altijd duidelijk wat men juist koopt. Daarom creëerde UNIZO het label ‘Handmade In Belgium’ (kortweg HIB) en sinds kort ook de website www.handmadeinbelgium.com. Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt voor het label in aanmerking. Op die manier krijgen consumenten de garantie dat ondernemers met het HIB-label authentieke, ambachtelijke en kwalitatieve producten aanbieden.

Guy Raets komt als UNIZO-ambassadeur van HIB bij een selecte club van ondernemers. Hij kan nu op zijn beurt andere vakmannen nomineren voor het HIB-label. Zo kan de HIB-community verder groeien en krijgen ondernemers zelf een rol in het versterken van de authenticiteitsgarantie.

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.