Overlijden gewezen voorzitter ‘Koninklijk Verbond der Jaartallen’

Op zondag 6 april overleed gewezen voorzitter van het Koninklijk Verbond der Jaartallen Jean-Marie Velghe. Hij wordt op vrijdag 11 april begraven. Om hem en zijn inzet voor het Leuvense verenigingsleven te eren, hangt de vlag van het Verbond die dag halfstok aan het stadhuis en draagt Fonske een zwarte rouwband.

Jean-Marie Velghe was 18 jaar voorzitter van het Koninklijk Verbond der Jaartallen, het overkoepelende orgaan van de Mannen van het Jaar. Hij blies nieuw leven in het Verbond, zorgde ervoor dat het de titel ‘Koninklijk’ kreeg en werkte nauw samen met het Leuvense stadsbestuur, de horeca, de Erfgoedcel, de Academie voor het Leuvens Dialect … Onder zijn vleugels groeide de Kinderdag Arthur Dewit elk jaar uit tot een groot feest voor minderbedeelde kinderen die zo gratis naar Leuven Kermis kunnen. Maar zijn grootste verdienste is ongetwijfeld de erkenning van het Jaartallenleven door Unesco als immaterieel cultureel erfgoed.

Het stadsbestuur gaf Jean-Marie op 22 februari 2013 de Medaille van Verdienste. In maart 2013 gaf Jean-Marie de voorzittersfakkel door aan François Michiels.

Jean-Marie Velghe zette zich 18 jaar lang in voor zijn leden en voor de promotie en organisatie van het Jaartallenleven. Het stadsbestuur  bedankt hem uitdrukkelijk voor deze unieke bijdrage aan de solidariteit tussen generaties en de cohesie in de stad.
Op vrijdag 11 april hangt de vlag van het Verbond halfstok aan het stadhuis en draagt Fonske een zwarte rouwband.

De afscheidsplechtigheid vindt plaats op vrijdag 11 april om 12.00 uur bij begrafenissen Pues, Eikestraat 2, 3020 Herent.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.