Basisschool Bleydenberg neemt afscheid van oude schoolgebouwen

Basisschool Bleydenberg uit Wilsele-Dorp neemt met “Bleydenberg Forever!” op zaterdag 17 mei 2014 uitgebreid afscheid van haar oude schoolgebouwen.

Eindelijk is het zover, na veel plannen en de nodige vertraging zal er begonnen worden met de bouw van een nieuwe kleuter- en lagere school in Wilsele-Dorp. Op 17 mei zullen er op en rond de school dan ook een resem activiteiten georganiseerd worden.

Een brunch, springkastelen, volksspelen voor de kinderen en een Latijns-Amerikaans feest met muziek en dans om de dag af te sluiten, zijn maar een paar voorbeelden van het goed gevulde programma.

“Vele inwoners van Wilsele hebben toch wel een band met het oude schoolgebouw”, zegt directeur Willy Godts. De school heeft er dan ook voor gekozen om de deuren voor iedereen open te zetten. “Het moet een feest worden voor de gans de buurt. Een laatste gelegenheid om nog eens door het oude gebouw te flaneren en met ex-klasgenoten anekdotes op te halen.”, verduidelijkt directeur Godts.

Volgens de heer Godts hecht de school zeer veel belang aan haar rol als deel van de gemeenschap. De school is volgens hem geen eiland. Het afscheidsfeest staat dan ook open voor iedereen.

Centraal op 17 mei wordt de link met het verleden. Een van de blikvangers wordt een fototentoonstelling over het verleden van het gebouw dat niet alleen een school maar bijvoorbeeld ook een opvanghuis voor daklozen was.

“In onze archieven en die van de zusters van Paridaens hebben we tal van documenten teruggevonden die een goed beeld schetsen van hoe het hier vroeger was.”, zegt Willy Godts. Hij is er van overtuigd dat het voor velen een nostalgische trip zal worden. Een trip die ze met de glimlach zullen afleggen. “Het zijn de kleine anekdotes over het reilen en zeilen in de school, de herkenbare situaties, die we met deze tentoonstelling willen naar boven halen”, aldus nog directeur Godts.

Samen met het hele school en de vele vrijwilligers hoopt hij op een geslaagd feest om dan vanaf 2016 de traditie voort te zetten in het gloednieuwe schoolgebouw.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.