Help de vreemde vogels in Museum M

Tijdens de krokusvakantie logeerde mijn neefje bij mij en ik had geen idee hoe ik een 8-jarige een hele dag in Leuven zou entertainen.

Uiteindelijk trokken we naar het Museum M gewapend met onze eigen iPad. We hadden immers gehoord dat we daar de Vreemde Vogels moesten helpen hun familieportret terug in elkaar te puzzelen.  Ingelogd op de gratis wifi van het museum, downloadden we het spel en konden we op onderzoek uitgaan om de puzzelstukjes te verdienen van het Vreemde Vogels familieportret.

foto 4 foto 3

Na enige verwarring omdat de lift aan de kant van het M-café ons niet naar het juiste verdiep wou brengen (blijkbaar werkt die niet wanneer er een tentoonstelling zoals Ravage nog in opbouw is), raakten we uiteindelijk via de lift aan de andere kant van het museum in zaal 1 van de permanente collectie. Later die namiddag was overigens die 2e lift opeens ook een tijdje buiten werking. Niet zo handig als je niet alleen met een 8-jarige maar ook met een kinderwagen probeert te navigeren langs de verschillende zalen. Maar met wat geduld zijn we telkens geraakt waar we wilden zijn.

In elke zaal van de permanente collectie is er een andere opdracht uit te voeren, de één al moeilijker dan de ander. Soms moet je met puzzelstukken een schilderij uit de zaal in elkaar puzzelen, soms speel je een doolhof, soms speel je memory met de verschillende delen van beeldhouwwerken, soms probeer je de juiste uitleg bij categorieën uit de desbetreffende zaal te matchen, enz.

Telkens je een opdracht tot een goed einde brengt, krijg je een puzzelstukje voor het verloren gegaan familieportret van de Vreemde Vogels. Daarna kan je door naar de volgende opdracht in de volgende zaal. Dat is in feite wel een nadeel voor de jongste kinderen die misschien niet elk spel even goed zelfstandig kunnen spelen. Het is dus mogelijk dat de kinderen af en toe hulp zullen nodig hebben om verder te kunnen spelen. Bovendien reageerde de user-interface van het spel bij ons niet altijd even goed, wat soms tot een frustrerend geduw op het scherm resulteerde.

Maar uiteindelijk brachten we de queeste tot een goed einde en waren de Vreemde Vogels weer dolgelukkig met onze hulp. We besloten dat we daarom wel een pannekoek in het M-café verdiend hadden als beloning. Voor mijn 8-jarig neefje was onze museumnamiddag alvast een succes.

foto 2 foto 1

Praktisch: 

  • Je betaalt toegang tot het museum M maar het spel is gratis te downloaden hier.
  • Je kan het spel enkel op een iPad spelen die je zelf moet meebrengen! Het museum M stelt geen iPads ter beschikking.
  • De doelgroep zijn lagere schoolkinderen.
  • Het spel is enkel van toepassing in de zalen van de permanente  collectie.
  • Het duurt 60 à 120 minuten om het spel uit te spelen

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.