De Oude Kantien

Na een namiddag wijnproeven op het Vino wijnfestival in de business lounge van OHL, zakten we met ons goedgemutste gezelschap af naar de Oude Kantien in Heverlee. Toegegeven, we hadden de Oude Kantien vooral gekozen omwille van de ligging en omdat we uit eerdere ervaringen wisten dat dit een kindvriendelijk restaurant was. Ons gezelschap bestond namelijk uit vier koppels en twee jongedames van vijf en zeven jaar oud.

We kregen een tafel toegewezen helemaal achteraan in het restaurant en zetten de avond goed in met diverse aperitieven (martini’s, sherry’s, gin tonic en zelfs wat non-alcoholische dranken). Ondertussen bogen we ons over de menukaart waarop we vooral klassieke Belgisch-Franse gerechten ontwaarden die perfect pasten bij de rustieke, maar erg gezellige inrichting van de Oude Kantien.

Vijf mensen uit ons gezelschap kozen voor de weekendmenu (40 euro per persoon voor drie gangen), de anderen stelden zelf hun menu samen. De twee meisjes gingen uiteraard voor een kindergerecht. Bij het eten dronken we een flesje rood en een flesje wit. De kinderen kregen hun eten het eerst, zodat zij alvast hun honger konden stillen. Daarna volgden onze voorgerechten. Mijn carpaccio was heerlijk. Zo’n simpel gerecht, maar het blijft toch één van mijn favoriete voorgerechten. Een perfecte start van de maaltijd.

De zalm die ik als hoofdgerecht kreeg, was ook prima, al was ik niet helemaal overtuigd van de groenten die bij de zalm geserveerd werden. Het dessert met ijs en vanillecrème vormde een mooie afsluiter. Bij geen enkel gerecht had ik echt een waw-gevoel, maar ik heb bij de Oude Kantien alleszins lekker en meer dan voldoende gegeten.

De bediening was trouwens bijzonder attent en professioneel. Echt een dikke pluim om ons de ganse avond met een grote glimlach en af en toe een kwinkslag van spijs en drank te voorzien.

In totaal kostte deze avond uit met acht volwassenen en twee (bijzonder voorbeeldige) kinderen ons 447,20 euro alle dranken inbegrepen.

Carpaccio Belgisch Blauw wit

Kinderfrietje

Kinderspaghetti

Zalm

Dessert

Praktisch
Kantineplein 3, 3001 Heverlee
016 50 95 10
oudekantien@lodge-hotels.be
http://www.lodge-hotels.be/lodge/brasoudekantienindex.jsp

Onze keuze
Voorgerechten: Soep van Witloof, Carpaccio Belgisch Blauw Wit, Sint-Jacobsnoot
Kindergerechten: Kinderfrietje, Mini Spaghetti
Hoofdgerechten: Zeeduivel, twee Filet Purs
Vijf weekendmenu’s: Carpaccio Belgisch Blauw Wit, Zalm en Crème Vanille
Desserts: Duo Witte Chocolade, Dame Blanche

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.