De Wijnpers gaat Fastforward

Op 26, 28 en 29 april tonen de 25 leerlingen van het 6de jaar ‘Toegepaste beeldende kunsten’ van de provinciale school De Wijnpers in Leuven hun kunsten. Ze vierden hun creativiteit bot op het thema ‘clean’. Hun werken zijn te bezichtigen in de Stedelijke Academie van Leuven.

‘”Het onbetwistbare hoogtepunt voor de 6dejaars ‘Toegepaste beeldende kunsten’ van de Wijnpers is de tentoonstelling van hun kunstwerken. Meer dan een jaar hebben ze hier naar toe gewerkt. Het thema ‘Clean’ wordt vanuit alle mogelijke hoeken benaderd: orde en hygiëne, ecologie en milieu, maar ook goed en kwaad, steriele ruimtes en meditatie zijn deelaspecten die stof leverden tot inspiratie”, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor onderwijs.

“Onze leerlingen vonden extra bezieling in tentoonstellingen, theater, en filosofische werken. Ze kozen ieder hun eigen beeldtaal en interviewden elk een kunstenaar over de finesses van zijn artistiek werk. Bovendien vonden ze in hun 2-weekse stage de nodige praktische basis om hun eindwerk te vervolmaken. Ze tonen hun persoonlijke interpretatie van het thema met ruimtelijk werk, animaties, games, fotografie, kortfilm en strips”, vult Lut Lambert, directeur van De Wijnpers, aan.
De tentoonstelling opent op 26 april 2014 en kan bezocht worden op 28 en 29 april tussen 10 en 17 uur in de Stedelijke Academie van Leuven.

Op vrijdag 25 april om 19 uur vindt de vernissage van de tentoonstelling FastForward van de leerlingen van het 6de jaar ‘Toegepaste beeldende kunsten’ van De Wijnpers plaats.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.