Leuvens Alumni Orkest concerteert met als thema ‘De schaduw van de oorlog’

Het LAO geeft een uniek concert met als thema “De schaduw van de oorlog”. Op het programma staan composities die geïnspireerd zijn door de Groote Oorlog: Butterworth, Ravel (Tombeau de Couperin), Holst (Planets), Debussy en Elgar. De vooraanstaande cellist Luc Tooten vertolkt het wereldberoemde celloconcert van Edward Elgar. Wat dit concert zo bijzonder maakt, is dat de muziek wordt aangevuld met beeld en woord. Je krijgt nooit eerder vertoonde stereofoto’s van het oorlogsfront te zien: recent ontdekte beelden, gemaakt door Franse soldaten. Deze stereofoto’s worden weer tot leven gebracht in een 3D-projectie.

Maar naast het oorlogsfront is er ook aandacht voor het thuisfront: Wim De Vilder leest ontroerende bladzijden oorlogspoëzie, brieven en dagboeken. In “De schaduw van de oorlog” klinkt prachtige muziek, zowel onbekende pareltjes als bekende meesterwerken. Die krijgen een nieuwe lading door de aangrijpende beelden en teksten.

Een totaalervaring die je niet mag missen!

Programma

  • Proloog: The Banks of Green Willow (George Butterworth)
  • Le tombeau de Couperin (Maurice Ravel)
  • Concerto voor cello en orkest (Edward Elgar) – Solist: Luc Tooten, cello
  • A Shropshire Lad Rhapsody (George Butterworth)
  • Sospiri, Adagio voor strijkers, op. 70 (Edward Elgar)
  • Delen uit ‘The Planets’, op. 32 (Mars, Venus, Jupiter) (Gustav Holst)
  • Epiloog: Berceuse héroïque (Claude Debussy)

Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans Casteleyn en wordt gepresenteerd door VRT-nieuwsanker Wim De Vilder.

Praktisch

Zaterdag 10 mei 2014 om 20u15 en zondag 11 mei 2014 om 15u00
Aula Pieter de Somer te Leuven.
Meer info en tickets op www.lao.be of 016/32.03.40 (Cultuurcoördinatie KU Leuven).

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Leuvens Alumni Orkest concerteert met als thema ‘De schaduw van de oorlog’”

‘De schaduw van de oorlog’ – Leuvens Alumni Orkest « Leven in Leuven
(on mei 26th, 2014 at 21:30)

[…] en heeft zovele levens onherroepelijk veranderd dat de invalshoeken oneindig lijken te zijn. De combinatie van tekst, muziek en 3D-beelden van het LAO kon ik bijgevolg niet aan mij voorbij laten […]