Ontwikkelaar Drupal te gast aan KU Leuven

Op 23 april is Dries Buytaert in Leuven. De ontwikkelaar van het populaire open-source content managment systeem Drupal zal het in twee lezingen hebben over open-source software en de toekomst van het internet en over ondernemerschap.

Wina, de studentenvereniging van de opleidingen informatica, wiskunde en natuurkunde, nodigde naar aanleiding van haar 50ste verjaardag Dries Buytaert uit voor twee lezingen aan KU Leuven. Buytaert ontwikkelde Drupal en besloot in 2001 om het programma vrij te geven aan de hele internetgemeenschap. Intussen werd onder andere de website van het Witte Huis gebouwd in Drupal. In 2007 richtte Dries Buytaert Acquia op, een bedrijf dat producten en diensten voor Drupal aanbiedt. Forbes beschouwde dit bedrijf in 2011 als één van de 100 meest veelbelovende bedrijven. MIT Technology Review nam Buytaert in 2008 op in de lijst van 35 ‘most exciting young innovators’ jonger dan 35 jaar.

Meer informatie op: http://lustrum.wina.be/buytaert

Programma

  • 16u00: Open-source software en de toekomst van het Internet – auditorium 200L 00.06, Celestijnenlaan 200, Campus Arenberg, Heverlee
  • 20u00: Ondernemerschap – Aula van de Tweede Hoofdwet, Thermotechnisch Instituut, Arenbergpark 41, Campus Arenberg, Heverlee
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.