Bijzonder concert van Sarah & Gert Bettens

Op vrijdag 16 mei organiseert het Fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis een bijzonder benefietconcert met Sarah & Gert Bettens. Ze brengen die avond in het Centraal Auditorium Gasthuisberg  in Leuven een sfeervol ‘unplugged’ concert, waarin stem en gitaar centraal staan. Sarah en Gert Bettens besloten zich, na hun wereldsucces met K’s Choice, in 2003 te concentreren op hun solocarrières. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en na enkele jaren bleek de zin en creativiteit zo groot dat broer en zus weer samen de studio indoken. Eind 2013 brachten ze Waving at the Sun uit. Na een succesvolle Europese tournee, stoppen ze nu ook in Leuven. Ze brengen er een niet te missen akoestische concert, waarvan de opbrengst volledig gaat naar het Fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis.

Het Fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis werd vorig jaar opgericht door artsen en zorgmedewerkers van het Kinderziekenhuis van het UZ Leuven, en heeft als doel kunst en creativiteit, in de brede zin van het woord, op te nemen in het genezingsproces van kinderen in het Kinderziekenhuis en op die wijze de kwaliteit van de totale zorg nog te verbeteren. Het Fonds organiseert interactieve ontmoetingen met diverse kunstenaars en artiesten, waar zowel muziek, tekenen en beeldhouwen, dans en theater aan bod komen. Deze ontmoetingen stimuleren de kinderen in het Kinderziekenhuis tot creatieve expressie. Zo beleven ze unieke momenten die hen hun zorgen even doen vergeten in een wereld waar het ziek zijn alles overheerst. Ook Sarah en Gert gaan voor hun optreden langs bij de kinderen van het Kinderziekenhuis om samen met hen te musiceren.

Initiatiefnemers van het Fonds zijn professoren Gunnar Buyse, Benedicte Eyskens, Mark Eyskens, Christel Van Geet en Carine Wouters.

bettens

Praktisch:
Vrijdag 16 mei 2014, 20.30u
Centraal Auditorium Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven
Tickets: 25 euro
Bestellen kan op www.kuleuven.be/bettens

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.