Lichtekooi-wandeling dinsdag 22 april om 14 uur

Vandaag, dinsdag 22 april 2014 vertrekt om 14 uur aan de poorten van het Sint-Pieterscollege in de Minderbroedersstraat een historische lichtekooi-wandeling dwars door Leuven.

De historische roman ‘De lichtekooi van Loven’ geschreven door de sympathieke Ineke Vander Aa speelt zich af in het achttiende-eeuwse Leuven. Leerlingen van het vijfde jaar van het Sint-Pieterscollege traden in de voetsporen van Louise van Loven. Ze gingen op zoek naar de historische kern van het verhaal, bezochten het stadsarchief, kwamen vanalles te weten over de Leuvense badstoven en bordelen en zagen Leuven uiteindelijk door Louises ogen. Schrijfster Ineke Vander Aa kwam in de klas en ging in gesprek met de vijfdejaars, over het verhaal en het schrijfproces. Als slotopdracht werkten de leerlingen in groepjes verschillende thema’s uit.

Vanmiddag stelt het laatste groepje zijn eindwerk voor: een historische lichtekooi-wandeling samen met de schrijfster langs de vroegere bordelen, cafés, armen- en herenhuizen van onze stad, mét aandacht voor het verhaal van Ineke en de geschiedenis van Leuven. De wandeling start om 14 uur in de Minderbroedersstraat 13 aan het Sint-Pieterscollege in Leuven en eindigt ten laatste om 15:40.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.