Studentenraad KU Leuven en LOKO bedanken Leuvense studentenverenigingen

Op donderdag 24 april 2014 delen de Studentenraad KU Leuven en LOKO gratis frietjes en drank uit aan alle Leuvense studenten die zich engageren in een studentenvereniging. Hiermee willen ze een welgemeend dankjewel reiken aan de talloze vrijwilligers die zich binnen een studentenvereniging dag in dag uit inzetten voor hun medestudenten. Deze gratis lunch, die wordt opgeluisterd door speeches van o.m. Lander Piccart (voorzitter Vlaamse Jeugdraad) en Rien Hoeyberghs (voorzitter LOKO), past in het kader van de Vlaamse actie van De Verenigde Verenigingen.

“Met 65.000 verenigingen zijn ze, de verenigingen in Vlaanderen. Hun 1,3 miljoen vrijwilligers en medewerkers zijn dagelijks in de weer voor de welvaart, welzijn en geluk van alle Vlamingen. Ze zorgen voor een sterk sociaal weefsel, ze verbinden én zetten maatschappelijke thema’s mee op de maatschappelijke agenda. Op die manier werken zij als samenlevingsmakers aan een samenleving waar “hart” boven “hard” gaat.”, aldus Danny Jacobs van De Verenigde Verenigingen.

Als studentenstad bij uitstek wordt Leuven zo het toneel van een dankjewel aan alle Leuvense studentenverenigingen.Daar zullen LOKO en de Studentenraad KU Leuven donderdag van 12:00 tot 14:00 gratis frietjes en drank uitdelen aan alle Leuvense studentenverenigingen, dit op de Campus Sociale Wetenschappen (Parkstraat 45 in Leuven). Lander Piccart, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, en Rien Hoeyberghs, voorzitter LOKO, geven speeches en studentenmuzikanten luisteren het geheel op.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.