Brussels Beer Challenge komt naar Leuven!

Na het Zythos bierfestival drie jaar geleden komt de Brussels Beer Challenge dit najaar ook naar Leuven. We spelen onze troeven als bierstad al enkele jaren volop uit en dat begint duidelijk te renderen. Wanneer het over bier gaat, denkt men automatisch aan Leuven. Ik was dan ook meteen enthousiast toen de organisatoren van de BBC kwamen vragen of Toerisme Leuven wilde meewerken aan de organisatie in the place to be(er). Opnieuw een mogelijkheid om onze stad te promoten als toeristische bestemming want deze BBC zorgt ongetwijfeld weer voor nationale en internationale belangstelling,” zegt schepen Dirk Vansina.

Twee dagen lang proeft een panel van 60 internationaal gereputeerde bierkenners 750 bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren worden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, typiciteit en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de twee degustatiedagen worden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award. Deze professionele bierwedstrijd is een unieke opportuniteit voor alle bierproducenten om zich te meten met de allerbeste internationale en Belgische brouwers.

Waarom deze bierwedstrijd organiseren in België?
België is zonder enige twijfel het bierland bij uitstek. Ons land beschikt over een grote expertise én internationale bierfaam. Daarom kan België niet zonder een professionele bierwedstrijd. De gemengde aanwezigheid van zowel Belgische experts als internationale specialisten, zorgt ervoor dat de bieren die bekroond worden op de Brussels Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning.

Waarom deze bierwedstrijd organiseren in Leuven?
“Retorische vraag,” aldus Dirk Vansina, schepen van toerisme. “In het laatste weekend van oktober, wanneer de professionele kenners de bieren beoordelen, kunnen ook de bezoekers bier beleven in de stad. Toerisme Leuven werkt daarvoor een interessant programma uit waarin ze haar titel van bierhoofdstad bevestigt.” Het programma wordt later meegedeeld.

Praktisch
31 oktober & 1 november: degustaties
2 november: bekendmaking bekroonde bieren

Vinden jullie het een goed idee dat de Brussels Beer Challenge naar Leuven komt?

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.