Colorafestival – gratis caféconcerten

Clochard (België) nederfolk – woensdag 30 april, 21u, café Entrepot
Clochard is een vaste waarde in de Vlaamse folkwereld. In 2012 speelde de groep nog voor een volle Oude Markt in Leuven, als voorprogramma van de Britse folkrockband The Levellers. In 2011 werd Clochard door de lezers van de website folkroddels.be verkozen tot beste live-act. Clochard toert dan ook al jaren door Vlaanderen met een wervelend programma boordevol folky tunes en Nederlandstalige songs van eigen makelij! Nederfolk met een hoekje af!

Vandaag pakt de groep uit met een gloednieuwe CD, onder de dreigende titel: “Salto Mortale”. De band – inmiddels versterkt met contrabas en drums – gaat de risico’s dan ook niet uit de weg. Wat hebben folk en Paris Hilton met elkaar gemeen? Kan je met een 5-string banjo ook het Nederlandstalige lied te lijf gaan? Krijg je een mythisch verhaal in Keltische sferen ook al rappend verteld? Clochard maakt een sprong in het duister, een salto mortale… en hoopt op de goede afloop.

Salto Mortale bevat tien nummers, waarvan zeven eigen composities. De andere drie zijn vertalingen en eigen interpretaties van bestaande songs. Zo waagt Clochard zich aan een vertaling van het gekende Franse chanson ‘Le déserteur’ van Boris Vian uit de jaren 50. En met het lichtvoetige ‘Zwemlied’ kent voortaan ook “The swimming song” van Loudon Wainwright III een versie in het Nederlands.

Line-up: David Dessers: zang, gitaar, Frans Van Hamersveld: viool, zang, Mark Van Dal: gitaar, 5-string banjo, zang, Katrien Bos: contrabas, Jo Zanders: drums, percussie

Kieslowski (Tsjechië) folk, singer-songwriter – zaterdag 3 mei, 21u, café ViaVia
Kieslowski is een project van de Tsjechische muzikanten DKP en Maria Kieslowski. Hun muziek steunt op intimiteit en rauwheid, in de traditie van de Tsjechische singer-songwriters, die ze brengen met akoustische gitaar, piano en contrast van twee verschillende, karakteristieke stemmen. Met hun album Tiché lásky brengen ze poëtische, eerlijke en beklijvende teksten over het ganse leven – liefde en dood. Eén van hun songs, Za horama, werd geremixed door Guy Van Nueten en uitgebracht op de remixed-cd Na Loze.

Kieslowski komt speciaal voor Colora festival naar België.

Line-up: Marie Kieslowski: zang, piano, DKP: zang, gitaar

The Color Blue (België) blues, jazz, funk – zaterdag 10 mei, 21u, café Libertad, Muntstraat 28-30, Leuven
Patrick Delterne is als Waals gitaarvirtuoos in blues- en jazzgenres minder gekend in Vlaanderen, maar doet bij ons ook een belletje rinkelen als de vaste gitarist van Maurane en Axelle Red en zijn samenwerking met Philippe Catherine. Hij heeft nu besloten om zich op zijn eigen projecten te concentreren. Samen met Kevin Mulligan – gitaar & zang (Maurane, Toots Thielemans, Paul Michiels…) en François Garny op bas (Adamo, Philippe Catherine, Arno…) vormen ze The Color Blue, waarmee ze covers en eigen werk van Patrick en Kevin in het genre van de blues, jazz en funk brengen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.