Mobiele werkplek: Biokoffiebar

Door de heraanleg van de ‘Kop van Kessel-Lo’ onderging de wat troosteloze doorgangsbuurt achter het Leuvense station de laatste jaren een echte gedaanteverandering.
Voordat deze wijk onder handen genomen werd, bepaalde een lange strook parkeerplaatsen het uitzicht. Vandaag is dit beeld vervangen door een rij hoge gebouwen die onmiskenbaar achter het station uitsteekt en zo het nieuwe uitzicht van deze buurt bepaalt.

De komst van deze ‘hoogbouw’ gaf de wijk niet alleen een nieuwe aanblik, maar zorgde ook voor een nieuwe dynamiek voor de omgeving. Door de aanwezigheid van hotels, bewoning en enkele kantoren, sluit deze buurt meer aan bij het actieve stadscentrum aan de andere kant van de sporen.

Van deze vernieuwing profiteert ook de nieuwe ‘Biokoffiebar‘. Deze bar deelt haar ruimte met een klein reisbureau. Het reisthema is dan ook doorgetrokken in de inrichting van de bar.

Hoewel de plaatsen binnen beperkt zijn, biedt de zaak vele troeven.
Je kunt er dagelijks terecht van 7 u tot 18 u voor koffie, ontbijt of lunch.
Voor wie ter plaatse wil werken, zijn er voldoende stopcontacten en is er gratis wifi beschikbaar, terwijl grote ramen voor voldoende daglicht zorgen.

Aangezien de bar nooit echt druk wordt, kan je er de hele dag door blijven werken, zelf tijdens tijdens de middagpauze. Misschien ligt deze wijk dan toch nog wat te veel uit de kering, maar dat is in dit geval dan weer een voordeel.

Praktisch
Bio Koffie Bar
Martelarenlaan 24, 3010 Leuven
http://www.biokoffiebar.be/

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.