BEERTALKS – Bierweekend Leuven

Het was een heerlijk gevulde bieravond met als ingrediënten: Boeiende lezingen over de wereld van het bier – internationaal – want alles in het engels, Natuurlijk de bierproeverij van 4 regionale bieren aangevuld met hoogwaardige staaltjes van Foodpairing: bij elk biertje aangepaste hapjes door Kwinten De Paepe.

Met de bieren: Egotripel van Opus Magnum, Ferme Framboos van De Vlier, de (donkere) Alpaide van Nieuwhuys en dé Delvaaux van De Kroon.

Sprekers: Sven Gatz als Directeur van de Unie van Belgische Brouwers, Econome Eline Poelmans (KU Leuven) gaf een boeiende historiek weer van het bierbrouwen, -gebruik door de eeuwen heen. De Amerikaanse bierjournalist Chuck Cook had het over de verschillen  tussen de Amerikaanse bieren (imitaties dus…) en de Belgische. En Bierwetenschapper professor Freddy Delvaux had het over veel biochemie..

De Leuvense Biermaand loopt nog verder: meer info bij Leuven Bierstad, Leuven Leisure

Enige sfeerbeelden:

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.