Re-born to be alive-bezielster Stephanie Keustermans wint Prijs De Maakbare Mens

Op zondag 27 april werd voor de tweede maal de Prijs De Maakbare Mens uitgereikt. De jury koos Stephanie Keustermans als laureate uit de kandidaten die door leden, vrijwilligers en sympathisanten van De Maakbare Mens vzw werden voorgedragen. Stephanie is een jonge vrouw van 31 die zich na een tweevoudige longtransplantatie actief inzet voor een beter begrip van orgaandonatie. Zij is het gezicht en de drijvende kracht van Re-born to be alive vzw, een organisatie in Leuven die orgaandonatie en -transplantatie beter bekend en bespreekbaar wil maken. Bovendien bewijst zij met haar vele medailles op sportwedstrijden dat een rijk leven na een orgaantransplantatie mogelijk is. Stephanie nam op zondag 27 april in Gent een kunstwerk van tekenares Ans Nys in ontvangst nemen.

Ignaas Devisch, voorzitter van De Maakbare Mens vzw: “Stephanie toont aan hoe men met het uitzicht op de dood, toch de kracht kan vinden om voor het eigen leven en zelfs dat van anderen te strijden. Ze is een dragende en gedreven kracht in de maatschappelijke sensibilisering voor orgaandonatie en transplantatie. Ze is een voorbeeld voor ons allemaal: ze strijdt op een bijzonder gedreven en inspirerende manier voor een thema dat er absoluut toe doet”.

De Prijs De Maakbare Mens is een tweejaarlijkse prijs die door De Maakbare Mens vzw wordt toegekend aan een of meerdere personen die bijdragen tot een beter begrip van medische ontwikkelingen en de maatschappelijke vragen en uitdagingen erbij.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.