Internationaal documentaire filmfestival van vrijdag 2 tot zaterdag 10 mei

Van vrijdag 2 mei tot en met zaterdag 10 mei 2014 gaat de 10de editie door van het internationaal documentaire filmfestival Docville.

Al een decennium lang kleurt DOCVILLE het filmlandschap. Het festival groeide uit tot het toonaangevend platform voor documentairecinema in ons land, een breed geprofileerd genrefestival, gefocust op de nationale en internationale documentaire auteursfilm.

Naar aanleiding van de 10de editie van DOCVILLE steekt het festival dit jaar nog een tandje bij. Het programma omvat ruim 100 lange en korte documentaires uit 26 verschillende landen, gespreid over meer dan 140 vertoningen en evenementen. Het gros van de films op de affiche beleven op DOCVILLE hun première. Ze worden vertoond in aanwezigheid van de regisseur, die een in- of uitleiding verzorgt. Bij andere vertoningen zorgen specialisten ter zake voor omkadering.

Het festival vindt plaats op 5 locaties in Leuven: Kunstencentrum STUK (Cinema ZED, Soetezaal, Labozaal), Museum M, 30cc/Wagehuys, Het Depot en Kinepolis Leuven.

Nieuw zijn de DOCVILLE+ sessies, een debattenreeks rond 3 actuele thema’s. De Docville-jury, een groep filmprofeissionals uit binnen- en buitenland, reikt 3 prijzen uit: de Juryprijs voor Beste Internationale Documentaire, de Weten & Geweten Prijs en de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. Dit jaar is er ook een Docville Publieksprijs: Docville bezoekers die een Docville VIP-pas kopen, krijgen stemrecht en bekronen hun favoriete film.

Enkele blikvangers:

  • Good Ol’ Freda, een film over het levensverhaal van de secretaresse van The Beatles
  • Alphabet, Angst oder Liebe, een kritische blik op het Westerse onderwijssysteem
  • Point and Shoot, het onwaarschijnlijke verhaal van Matthew VanDyke die bij Libische rebellen belandt
  • Virunga, over de parkwachters van Virunga National Park in Congo die het park en zijn gorilla’s proberen te beschermen

docville_internationaal_documentaire_filmfestival

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.