LOKO roept politici op tot actie over jeugdwerkloosheid

Over de laatste tien jaar was gemiddeld een op de vijf jongeren langdurig werkloos. Onaanvaardbaar, zo vindt LOKO de Leuvense studentenkoepel. Zij roept de opkomende politici in mei op om jeugdwerkloosheid serieus te nemen en aan te pakken. Met een advertentie op Leuvense bussen vragen ze aandacht voor deze problematiek.

LOKO heeft drie voorstellen om jeugdwerkloosheid effectief aan te pakken.

  1. Het Europese jeugdwerkgarantieplan moet niet tot 25 jaar gelden maar tot 27 jaar, want daar zit volgens hen het grootste pijnpunt.
  2. Creëer een tewerkstellingsmaatregel voor jongeren. Jongeren moeten van de banken en aan het werk, geef bedrijven een belastingvoordeel of subsidie als ze jongeren aan het werk helpen.
  3. Creëer 10.000 leerwerkbanen in het bedrijfsleven. Ervaring is wat jongeren missen. Geef ze dat door leerwerkbanen te creëren!

“Het is kapitaalvernietiging dat zo veel goed geschoolde jongeren op de bank zitten, politici moeten die aan het werk krijgen”, aldus Karel Van Den Bossche, coördinator Sociaal van LOKO. “Jeugdwerkloosheid moet een prominente rol spelen in de campagne voor alle bestuursniveaus. Over vijf jaar moet wat ons betreft het percentage jeugdwerklozen omlaag.”

Adobe Photoshop PDF

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.