Donki – the rockin’ burrito

De naam van dit Mexicaans restaurant klinkt een beetje wacko, maar deze zaak is toch wel echt crazy cool! Geperst tussen café X en café Y op de Oude Markt, kan je deze Mexicaanse oase terugvinden. Verwacht geen uitgebreide menukaart, hier ga je zelf bestellen aan ‘de toog’ waar je maaltijd voor je neus wordt klaargemaakt. Je kan kiezen tussen burrito/fajita/taco’s, veggie/kip/rund, toppings naar jouw smaak, en een salsa (softy of spicy) om het geheel af te ronden. Zeker proberen: hun zelfgemaakte limonades, natuur of kruidig (basilicum for the win!). En hopla, amper €10 armer zit je daar dan op hun terras, slurpend van een limonade, elegant (yeah right) een tsjokvolle burrito naar binnen te werken.

En dan heb ik je nog niet verteld over hun filosofie: respect voor mens, product en milieu. Het geëngageerde Donki-team streeft ernaar om authentiek te blijven, en om voor iedereen een betaalbare maaltijd op tafel te toveren, samengesteld uit kraakverse én – in de mate van het mogelijke – biologische ingrediënten van lokale oorsprong.

Jeeej!

Check zeker hun website en Facebook pagina.

Praktisch
Oude Markt 48, Leuven
maandag to vrijdag 11.30u-21u
zaterdag 12u-20u

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Donki – the rockin’ burrito”

Carolien Coenen
(on mei 5th, 2014 at 23:30)

Staat al zo lang op mijn lijstje om eens uit te proberen, maar nog altijd niet geraakt. Dankjewel voor de reminder!

 
Bart Van Eynde
(on juni 24th, 2014 at 16:02)

Zopas een bezoek gebracht aan Donki. Aankleding en verpakking van het eten zijn eerder primitief maar gelukkig zaten de smaken perfect. Lekker vers en smaakvol! Een origineel en lekker alternatief voor al het andere fast food op en rond de oude markt.