Vijfde straathistories over de buurt Het Nieuw Kwartier

De vijfde editie van Straathistories belicht ‘Het Nieuw Kwartier’. Op vrijdag 9 mei 2014 zal de buurt ‘Het Nieuw Kwartier’, gelegen tussen de Naamsestraat, de Naamsevest en de Parkstraat, de nieuwe editie van ‘Straathistories, Leuvense buurten in woord en beeld‘ voorstellen. Vijf buurtbewoners werkten met ondersteuning van de Erfgoedcel Leuven een jaar lang rond de geschiedenis van deze wijk. Ze ondervroegen tal van (ex)buurtbewoners, consulteerden vroegere stadsplannen, doken in oude foto’s, plunderden archieven en verzamelden zo een schat aan wetenswaardigheden die ze bundelden in een boekje. De voorstelling gaat door om 11:00 aan buurtzit Triangel op de hoek van de Giraudstraat en de Van Arenberghstraat.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.