Het Grote Jongerendebat op 10 mei

Op zaterdag 10 mei 2014 organiseren BPolitix, Kabinet J (de Leuvense jongerenraad) en de Leuvense politieke jongerenorganisaties Het Grote Jongerendebat.

Tijdens het verkiezingsdebat in het auditorium van Bibliotheek Tweebronnen hebben de deelnemers het verloop van de avond zelf in handen. Ze gaan in twee stappen in debat met politici. Tijdens het eerste deel kunnen jongeren aan verschillende tafels discussiëren over uiteenlopende thema’s. Aan elke tafel zitten twee jonge politici en een moderator om het gesprek op gang te trekken. De jongeren kiezen zelf aan welke tafel ze aanschuiven en waarover ze discussiëren. Het is het ideale moment voor jongeren om hun licht op te steken en de politici eigenhandig op de rooster te leggen. Na een korte pauze start het tweede deel waarin de partijkopstukken met elkaar in debat gaan over enkele hete hangijzers.

De sprekers

(*) Juiste personen nog niet bekend op 6/5/2014 op mijnleuven of op facebook

Het programma

  • 18:30 uur: deuren
  • 19:00 uur: tafeldebatten – debatteer aan 7 tafels over 4 jeugdthema’s met 14 jonge politici
  • 20:30 uur: kopstukkendebat met 7 partijkopstukken
  • 21:30 uur: receptie – napraten met politici

Praktische informatie over het Grote Jongerendebat

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.