Zarza

De Zarza is altijd een goeie keuze als je feestelijk wil eten tegen een aanvaardbare prijs. Zarza is gelegen in een prachtig gedecoreerd pand aan de Bondgenotenlaan. Je kan de ingang moeilijk missen want de deur wordt lang beide zeiden geflankeerd door twee lichtgevende groene tulpen. De inrichting van het restaurant is zeer stijlvol met oog voor detail. De glazen vloer met wijnflessen als decoratie vind ik erg leuk. En telkens wanneer ik in de Zarza kom, neem ik me voor dat ik er beslist eens in de zomer moet gaan eten, het tuinterras ziet er erg aanlokkelijk uit.

Ik had een tafeltje gereserveerd voor vier personen op zaterdagavond. In het weekend is reserveren zeker geen overbodig luxe. Aangezien de dame in ons gezelschap zwanger was, besloten we te gaan voor de Menu Zarza Folie met enkel visgerechten, om problemen met al dan niet goed doorbakken vlees te vermijden. Deze menu kostte 54.00 euro, de 4 aangepaste wijnen 24.00 euro. Uiteraard deed de zwangere dame in ons gezelschap niet mee met de wijnen.

Het aperitief sloegen we voor één keertje over, omdat we thuis reeds een glaasje gedronken hadden. We startten de maaltijd met een appetizer: een scheermesje met paëlla. Niet slecht, maar een beetje flets van smaak. Het zalmhapje dat daarop volgde was meer mijn ding, al vond ik hier dan weer de smaak van ajuin te sterk overheersen. Persoonlijk vond ik beide hapjes een beetje tegenvallen. Ons eerste voorgerecht: de geroosterde makreel was gelukkig wel een schot in de roos. Nu is makreel sowieso één van mijn favoriete vissen, maar de combinatie van de makreel met de appel en avocado en sorbet van karnemelk vond ik erg geslaagd.

Op naar de volgende gang: kreeft en wulken met vermout, daslook, tutjespap en pistache in een heerlijke kreeftenjus. Opnieuw een zeer geslaagde gang. Hoe kan je trouwens niet houden van een gerecht waarin zo’n gezellig Vlaams woord als ‘tutjespap’ verwerkt is? Dit gerecht was zelfs nog beter dan de makreel. Elk gerecht werd trouwens met de nodige zorg gepresenteerd, zoals we dat van een restaurant als de Zarza mogen verwachten.

Tijd voor het hoofdgerecht: de rode poon met de oregano korst was heel lekker, maar voor mij bleef de kreeft toch de topper van de avond. De zoete afsluiter: aardbeien met zanddeeg, zure room, gelei van pastis, venkelzaad en aardbeienijs was gewoon ok. Al was ik niet zo’n fan van de gelei van pastis. Gaf voor mij weinig meerwaarde aan het gerecht.

De wijnglazen werden in de loop van de maaltijd eerder spaarzaam bijgevuld, waardoor we de volgende dag (gelukkig) niet met een kater zaten.

In totaal kostte deze avond uit voor vier personen ons 310,15 euro.

Scheermesje

Zalm

Makreel geroosterd, crème van groene appel & avocado, sorbet van karnemelk, geroosterde paprika

Kreeft & wulken geblust met vermout, daslook, tutjespap, pistache & sterke kreeftenjus

Rode poon onder oregano korst, crème van burrata met gekarameliseerde citroen & knapperige snijbiet, Aligoté

Aardbeien « Gariguettes », vers gebakken zanddeeg, zure room, gelei van pastis, venkelzaad & aardbeienijs

Praktisch
Bondgenotenlaan 92, 3000 Leuven
016/205 005
info@zarza.be
http://www.zarza.be

Onze keuze
Menu Zarza Folie

  • Makreel geroosterd, crème van groene appel & avocado, sorbet van karnemelk, geroosterde paprika
  • Kreeft & wulken geblust met vermout, daslook, tutjespap, pistache & sterke kreeftenjus
  • Rode poon onder oregano korst, crème van burrata met gekarameliseerde citroen & knapperige snijbiet, Aligoté
  • Aardbeien « Gariguettes », vers gebakken zanddeeg, zure room, gelei van pastis, venkelzaad & aardbeienijs
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.