FairTradeGemeente Leuven reikt ‘Deze school meent het’-titel uit aan KA²Ring Leuven

Vanmiddag reikte de trekkersgroep FairTradeGemeente Leuven de titel ‘Deze school meent het’ uit aan Koninklijk Atheneum ² Ring Leuven. De school verdiende deze titel voor haar heel actieve werking rond eerlijke handel: ze kon een indrukwekkende lijst van fairtrade-activiteiten voorleggen. Bovendien nam de school vandaag opnieuw deel aan FairTrade@School: een geschikt moment om de titel uit te reiken!

FairTrade@School 9 mei 2014
Om zo veel mogelijk leerlingen te laten kennismaken met eerlijke handel, werden in Koninklijk Atheneum ² Ring Leuven tijdens de middagpauze (h)eerlijke producten verkocht aan een levende fairtrade-automaat die de leerlingen maakten. Daarnaast hielden de leerlingen een fairtradebakwedstrijd, waarmee ze een bon konden winnen om te besteden in de Wereldwinkel op School.

Fairtrade-activiteiten
Koninklijk Atheneum ² Ring Leuven organiseert zowel op klas-, richting-, groeps- als schoolniveau activiteiten rond eerlijke handel. Tijdens de Week van de Fair Trade vonden er workshops over eerlijke handel plaats voor alle tweedejaars  en voor de derdejaars in de richting economie, kregen de vierdejaars een eerlijk ontbijt, en nam de school mee aan de ‘Smeer Ze!’-actie met een verkoop van pannenkoeken met (h)eerlijke choco. De tweedejaars in de richting economie maakten tijdens de lessen collages en creatieve winkeltassen voor eerlijke handel. Vorig najaar bracht een groep van vierdejaars ook een bezoek aan de wereldwinkel in het kader van Jieha!. Bovendien is er bijna elke schooldag een Wereldwinkel op School en krijgt het tweede jaar een eerlijk ontbijt voor hun deelname aan het milieuzorgproject CONDOR Leuven.

‘Deze school meent het’-titel
Mevr. Soetkin Vanbeselaere, educatief medewerker Oxfam-Wereldwinkels regio Leuven: “Het mag duidelijk zijn dat Koninklijk Atheneum ² Ring Leuven de titel ‘Deze school meent het’ heel hard verdient. Ook de andere leden van de Leuvense trekkersgroep FairTradeGemeente waren hier snel van overtuigd toen ik hen vertelde waaraan de school allemaal meedeed. De voorbije jaren was de school op diverse manieren bezig rond eerlijke handel, en ik ben er gerust in dat dit zo blijft. Ze mag door ons dus eens in de bloemetjes gezet worden!”

IMG_4398_res
leerlingen 6de jaar Antje Geussens, Marth De Kinder en Hannah Krols, leerkracht Nicky Vanbrusselen, directrice Catherine Vanaise, educatief medewerker Soetkin Vanbeselaere, schepen Denise Vandevoort

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.