Juwelenontwerpster Karla Mertens ontvangt het Handmade In Belgium-label van UNIZO

Voorzitter Dave Ons van UNIZO-stad Leuven en schepen voor handel, Els Van Hoof reikten op donderdag 8 mei het Handmade In Belgium-label uit aan juwelenontwerpster Karla Mertens.

De lokale vervaardiging, de kwaliteit en vooral de echtheid van producten winnen aan belang bij de consument. Het is vandaag de dag echter niet altijd duidelijk wat men juist koopt. Daarom creëerde UNIZO het label ‘Handmade In Belgium’ (kortweg HIB). Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt voor het label in aanmerking. Op die manier krijgen consumenten de garantie dat ondernemers met het HIB-label authentieke, ambachtelijke en kwalitatieve producten aanbieden.

De juwelen van Karla Mertens zijn stuk voor stuk handwerk. Ze worden eigenhandig geslepen, gesmeed en bewerkt met aandacht voor design en detail. Haar passie is het maken en ontwerpen van krachtjuwelen. Krachtjuwelen zijn energetische kunstjuwelen. De ontwerpen van Karla Mertens streven naar harmonie tussen geometrie, de puurheid van het metaal en het juist gekozen kristal. Inspiratie vindt ze in de stilte, de levenscyclus met zijn transformaties en de sterke verbinding met de aarde. Karla Mertens blijft innoveren en werkt met verschillende oude technieken waaronder smeden, ‘verloren wastechniek’ en ciseleren. Al deze kennis resulteert in erg originele en mooie juwelen.

Karla Mertens komt als UNIZO-ambassadeur van HIB bij een selecte club van ondernemers. In Leuven kregen onder meer De Kapblok, De Walvis, Vishandel Wauters, Chocolatier Raets-Putseys, Gepetto, Pallasart, Bleu Celeste en Rondou reeds deze erkenning. Karla Mertens kan nu op haar beurt andere vakmensen nomineren voor het HIB- label. Zo kan de HIB- community verder groeien en krijgen ondernemers zelf een rol in het versterken van de authenticiteitsgarantie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.