Verkiezingsdebat over armoede en solidariteit

Op 13 mei 2014 om 19.30u vindt in het Wagehuys in Leuven het sociaal armoede verkiezingsdebat plaats. Het debat kadert in de campagne Ieders stem telt. Deze campagne wil sociale thema’s hoog op de politieke en publieke agenda plaatsen. Thema’s die tijdens het debat aan bod zullen komen zijn: arbeid en inkomen, betaalbare en kwalitatieve huisvesting, gezondheid en sociale zekerheid.

Kandidaten van 7 partijen die opkomen op Vlaams, federaal en Europees niveau gaan hierover met elkaar in debat: Katrien Partyka (CD&V, 4de plaats Vlaams parlement), Sander Vandecapelle (PVDA, lijsttrekker kamer), Anne Dedry (Groen, lijsttrekker kamer), Willy Smout (lijstduwer bij de kamer, Vlaams belang), Karin Jiroflée (SPA, 2de plaats kamer), Piet De Bruyn (NVA, 3de plaats Vlaams parlement ), Brieuc Vandamme, (Open vld, Europees parlement, 6de plaats).

De moderator Flor Ory en twee panelleden, Ides Nicaise (HIVA) en Bert D’Hondt (Ieders stem telt) leggen hen het vuur aan de schenen. De avond zal ingekleed zijn met vragen van mensen in armoede zelf, stukjes film en een snuifje toneel.

Na het debat volgt een receptie met mogelijkheid tot informeel gesprek met de politici.

image026

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.