ALMA viert 60ste verjaardag met FestivALMA

Studentenrestaurant ALMA bestaat dit jaar 60 jaar. Naar aanleiding daarvan verwennen zij studenten en personeel met een verjaardagsfeest.

Op 15 februari 1954 opende het eerste Alma-restaurant de deuren op de Bondgenotenlaan. Studenten konden er lunchen voor vierentwintig frank. Daarvoor kregen zij soep, hoofdgerecht en dessert. Ontbijten kon voor zes frank.

Zestig jaar later is Alma een gevestigde waarde in Leuven en Heverlee. Om dit te vieren trakteert het studentenrestaurant haar klanten op 15 mei 2014 op FestivALMA. Studenten en personeel kunnen op het grasplein voor Alma 3 vanaf 19 uur genieten van optredens van No disregard, finalist Imagine 2014 en van Generation Alpha, die 60 jaar covers en hits aller tijden brengen. Vanaf 23 uur verhuist FestivALMA naar binnen voor een fuif in Alma 3 met dj’s Mc Bensaid, Bass of Jin, Estatik, Blaud en Wutz. Inkom voor FestivALMA is gratis en Alma biedt van 19 tot 21 uur Happy 2 Hours aan.

Alma viert niet alleen haar zestigste verjaardag. Na 3 verlieslatende jaren kan Alma ook opnieuw een positief resultaat voorleggen. Doordat het restaurant nauw aansluit bij de leefwereld van de studenten, kan het makkelijk inspelen op de interesses van zijn doelpubliek. Zo was “Koken met bier” een gastronomisch succes en werden de WK-kwalificatie-matches van de Rode Duivels onder grote belangstelling getoond op reuzenscherm. Ook tijdens het WK zelf verwacht Alma weer heel wat studenten voor de vertoning van de wedstrijden op groot scherm. Alma staat dus niet enkel voor goedkope en gezonde voeding maar is ook een ontmoetingsplaats voor studenten en personeel.

Alma voorziet jaarlijks ongeveer 1,1 miljoen warme maaltijden en 870 duizend broodjes. Dit doen ze met 150 VTE en een omzet van ongeveer 16 miljoen euro. Naast de studentenrestaurants voorziet Alma ook catering voor KU Leuven. In de context van de Associatie KU Leuven breidde Alma haar activiteiten uit. Het studentenrestaurant is naast Leuven en Kortrijk nu ook actief in Limburg en Mechelen met in totaal een twintigtal vestigingen.

60jAlma

Festivalma: Alma 3, Steengroevenlaan 3 te Heverlee.

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.