Cocktails bij D’entreprise

Vroeger kwamen we wel vaker bij D’entreprise, maar de laatste jaren gingen we om cocktails te drinken meestal naar de Mattiz (of we maakten ze zelf). Hoe het kwam dat D’entreprise van onze radar verdween (misschien omdat de nadruk meer op het eten kwam te liggen?), kan ik niet meteen zeggen, maar in het voorjaar hernieuwden we op aanraden van vrienden onze kennismaking. De cocktails die we toen dronken smaakten naar meer,vandaar dat we er gisterenavond op V-dag opnieuw zaten. Het was er druk, maar gelukkig vonden we nog een tafeltje voor twee met uitzicht op de bar.

De cocktailkaart van D’entreprise is bepaald indrukwekkend. Zeer uitgebreid en opgedeeld in verschillende categorieën (no alcohol, shooters, with alcohol, with more alcohol, champagne cocktails, premium cocktails). Alleen is de kaart door de kleurencombinatie nogal moeilijk leesbaar in een sfeervol verlichte omgeving.

Het interieur is erg gezellig, met veel rood, houten tafeltjes in verschillende hoogtes en zeteltjes om in weg te zakken. De druipkaarsen maken het helemaal af. Maar het interieur is natuurlijk ondergeschikt aan de hoofdreden van ons bezoek: cocktails! Ik liet me verleiden door de premium cocktail Lazy Red Cheeks (Grey Goose L’Originale – frambozen – rietsuiker -violetcrème – limoensap). Mijn vriend die voor geen kleintje vervaard is, ging voor de cocktail with more alcohol Zombie (Barcardi Superior – Bacardi Reserva – perziklikeur – ananassap – citroensap – sinaassap). Lang duurde het niet voordat twee grote met fruit versierde glazen voor onze neus neergezet werden.

IMG_3025

Het fruit was sappig en vers en ja, de cocktails waren even lekker als ze eruit zagen. De Lazy Red Cheeks was een echte ontdekking. Een heerlijk zoetzure combinatie die ik beslist nog eens zal bestellen. Tijdens het cocktail drinken wierp ik een blik op de cocktails van de dames naast ons en die zagen er eveneens feestelijk uit. Eentje werd zelfs in een shaker geserveerd, zodat je zelf kon bijschenken.

Onze cocktails gingen bijzonder vlotjes binnen en omdat eentje geentje is, bestelden we een tweede rondje. Ditmaal koos ik voor een klassieker: de whiskey sour. Mijn vriend liet zich verleiden door de Between the sheets (Cognac Otard VS – Cointreau – Bacardi Superior – citroensap). Na de overheerlijke Lazy Red Cheeks moet ik zeggen dat de whiskey sour een beetje een tegenvaller was. Zuur is ok, maar deze versie van de whiskey sour was net iets té zuur naar mijn smaak. Zelf maak ik hem meestal een beetje zoeter. De cocktail die mijn vriend besteld had, was wel helemaal mijn ding, helaas kon ik hem niet overhalen om te ruilen. ;-)

Al de cocktails die we dronken hadden een respectabele hoeveelheid alcohol en waren ruim bemeten. Je mag dus gerust zijn dat je bij D’entreprise kwaliteit krijgt en geen fruitsap met een scheutje alcohol in.

Wij komen zeker nog terug!

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.