OpenHuisDag Huis van het Kind op 17 mei

Op 17 mei zet het Huis van het Kind zijn deuren wagenwijd open. Het thema van de OpenHuisDag luidt ‘Elkaar ontmoeten en samen spelen’.

Een spel- en ontmoetingsruimte is een plek waar ouders of andere vertrouwde volwassenen met hun jonge kind (0 tot 4 jaar) kunnen spelen of andere ouders en kinderen ontmoeten. De ruimtes hebben elk hun eigen sfeer, maar delen een warm onthaal, een grote ruimte met speelgoed op maat van baby’s en peuters, een plek om de kinderen te verzorgen of te voeden en een leuke zithoek voor de ouders. Hoewel het concept bijvoorbeeld in Frankrijk en Scandinavië al heel gekend is, is het dat voor heel wat Vlaamse gezinnen nog niet.

Huis van het Kind Leuven wil daar verandering in brengen en organiseert daarom een OpenHuisDag op zaterdag 17 mei. Die dag kunnen gezinnen de spel- en ontmoetingsruimte van het Huis ontdekken. Ze kunnen ook deelnemen aan tal van boeiende activiteiten voor de allerkleinsten, zoals KinderKunstatelier, snoezelen, babymassage, KinderKlanken en voorlezen. Alle activiteiten zijn gratis.

Praktisch
De OpenHuisDag vindt plaats op 17 mei van 10.00 tot 15.00 uur in het Huis van het Kind, Savoyestraat 4, 3000 Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.