Ruilwebsite stimuleert duurzaam consumeren en versterkt samenhang in de buurt

Op www.leuvenruiltmee.be kunnen inwoners, studenten en werknemers uit de buurt van Leuven vanaf 10 mei voorwerpen ruilen. Door het ruilen met mensen uit de naaste omgeving gemakkelijk te maken, wil de stad Leuven duurzaam consumeren stimuleren en de samenhang en verbondenheid in Leuvense buurten versterken.

Een kast die uitpuilt van boeken die nooit meer worden gelezen, een babypark, kleren waar de kinderen al lang zijn uitgegroeid … Heel wat nuttige spullen blijven lang ongebruikt liggen of worden weggegooid, terwijl de boekenminnende buurman of een jonge mama uit de buurt er misschien wel mee geholpen zijn.

Leuvenruiltmee.be helpt je spullen te ruilen in de buurt. De website houdt het midden tussen een traditionele zoekertjessite en een sociale netwerksite. Je kan er spullen aanbieden, aangeven waar je naar op zoek bent en gaan ‘shoppen’ bij anderen. Om het ruilen makkelijk te maken, kan je ook vrienden uitnodigen of zelf groepen aanmaken, bijvoorbeeld voor de studentenclub, sportvereniging of bedrijf.

Samenhang versterken
Door het ruilen met mensen uit de naaste omgeving gemakkelijk te maken, wil de stad duurzaam consumeren aanmoedigen en de samenhang en verbondenheid in Leuvense buurten versterken.

Ruilen in de buurt brengt echt op: je hoeft geen verre verplaatsingen te doen of nieuwe, dure spullen te kopen en je leert de buurt beter kennen.

Leuven Klimaatneutraal 2030
Leuvenruiltmee.be past binnen de ambitie van stad Leuven om klimaatneutraal te worden tegen 2030. Door hergebruik van voorwerpen te stimuleren, wil de stad de ecologische voetafdruk van de Leuvenaars verminderen en zo de doelstellingen van Leuven Klimaatneutraal 2030 mee helpen realiseren.

Voorstelling
Leuvenruiltmee.be werd op 10 mei gelanceerd tijdens Wilsele Bruist, een buurtfeest georganiseerd door 3012 WD en buurtcentrum Wilsele-Dorp. Inwoners en bezoekers kregen er uitleg op maat over de website, de voordelen, het aanmaken van groepen …

Wat denken jullie, goed idee? Of geven jullie overbodige spullen liever weg op de Facebookgroep van Freecycle Leuven?

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.