Acht leerlingen Sint-Pieterscollege Leuven naar Europese finale ‘small business project’

Acht leerlingen uit het 6de jaar economie van het Sint-Pieterscollege ontvingen op zaterdag 10 mei de Vlajo-award van ‘Beste ondernemende klas van België’ met hun mini-onderneming ‘Time for Vinyl’. De jury selecteerde ‘Time for Vinyl’ omwille van hun creatief, innovatief en duurzaam concept. Het jonge team zal op 22 juli 2014 deelnemen aan de Europese finale in Tallinn (Estland).

‘Time for Vinyl’ verkoopt zelf ontworpen designklokken, gemaakt van gerecycleerde vinylplaten. Aan de hand van een duurzame techniek met een waterstraalsnijder worden afbeeldingen uit de vinylplaat gesneden. Zo ontwierp het team zes standaardmodellen waaronder de skyline van Leuven en een jazzband. Het bestaande gamma werd reeds uitgebreid met gepersonaliseerde klokken.

Bij de start van het project kende Time for Vinyl reeds veel succes. Ze sleepten onder meer de publieksprijs van ‘Woluwe shoppingcenter’ en de prijs van beste mini-onderneming Vlaams-Brabant in de wacht. Met hun unieke design en het duurzame concept kon het ‘Time for Vinyl-team’ zich meermaals onderscheiden. Met de steun van verschillende bekende Vlamingen, waaronder Jeron Dewulf en An Vanderstighelen, maakte Time for Vinyl hun product nog beter bekend bij het grote publiek.

vlajo

De jury, bestaande uit negen vooraanstaande vertegenwoordigers van de Vlaamse bedrijfswereld, selecteerde Time for Vinyl uit vijf finalisten omwille van hun doortastende en doordachte strategie. “Time for Vinyl is een goed voorbeeld van jong en innovatief ondernemerschap. De jury gelooft sterk in het potentieel en de verdere commercialisering van dit product”, aldus Frédéric Achten, algemeen directeur VOKA Mechelen.

Op 22 juli strijdt Time for Vinyl met de 25 finalisten om de prijs van ‘Beste Europese mini-onderneming’.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.