P.A.R.T.S. Graduation Tour

22 studenten uit 14 landen beëindigen hun vierjarige opleiding aan de Brusselse dansschool P.A.R.T.S onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker. In de laatste twee jaar van de opleiding ligt de nadruk op artistiek onderzoek en het creëren van eigen werk. De studenten ronden hun opleiding af met een End of Study-project. Dat kan zowel eigen werk zijn, als een intensieve studie van een choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker. Alle End of Study-stukken worden aan het publiek getoond in een internationale tour. De sterdansers van morgen, kan je vandaag dus voor een prikje aan het werk zien!

In STUK worden verschillende programma’s getoond.

  • Een groep studenten werkt gedurende drie maanden aan een creatie op basis van Anne Teresa De Keersmaekers The Song (2009). Dit is een stuk voor 11 dansers dat als basis The White Album van The Beatles heeft. Vanuit de basisdansfrasen en de belangrijkste parameters van de compositie creëren 10 studenten een nieuwe choreografie. Zij worden begeleid door Eleanor Bauer en Sandy Williams, aangevuld met andere dansers van de originele cast.
  • Een andere groep van 11 studenten kiest voor een autonoom artistiek traject. Gedurende dezelfde periode van drie maanden werken zij aan 2 trio’s, 1 duet of 3 solo’s. Zij worden in hun werkproces begeleid door oder meer de kunstenaars Eleanor Bauer, Bojana Cvejic, Femke Gyselinck, Jan Ritsema, Thomas Ryckewaert. Die mentors sturen niet, maar geven een kritisch kader. De studenten zijn zelf verantwoordelijk de vorm en inhoud van hun creatie.
  • Daarnaast wordt er nog geput uit het rijke arsenaal van stukken dat de 22 dansers/choreografen reeds zelf gecreëerd hebben. Sommige stukken zijn gemaakt onder leiding van choreografen (o.m. Anne Teresa De Keersmaeker, Daniel Linehan, Salva Sanchis, Andros Zins-Browne), andere stukken zijn eigen creaties.

Praktisch
woensdag 21 mei 20.30u
STUK Soetezaal
Meer info en tickets

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.