K’s Choice maakt muziek met en voor zieke kinderen

Op vrijdag 16 mei staan Sarah en Gert Bettens op de planken in het UZ Leuven. Met een sfeervol akoestisch concert zetten ze het Kinderziekenhuis in de kijker. Voordien zullen ze ook bij de zieke kinderen langs gaan om samen muziek te maken. De opbrengst van het optreden gaat integraal naar het Fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis.

Sarah en Gert Bettens besloten in 2003 om zich te concentreren op hun solocarrières. Na enkele jaren bleek de zin en creativiteit zo groot dat broer en zus weer samen de studio indoken. Eind 2013 brachten ze Waving at the Sun uit. Na een succesvolle Europese tournee, stoppen ze nu ook in Leuven. Ze brengen er een akoestische concert, waarvan de opbrengst volledig naar het Fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis gaat. Voor hun optreden gaan Sarah en Gert langs bij de kinderen van het Kinderziekenhuis om samen met hen te musiceren.

Het Fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis werd vorig jaar opgericht door artsen en zorgmedewerkers van het Kinderziekenhuis van het UZ Leuven. Het Fonds wil creativiteit, in de brede zin van het woord, opnemen in het genezingsproces van kinderen in het Kinderziekenhuis. Zo kunnen zij ook de kwaliteit van de totale zorg nog verbeteren. Het Fonds organiseert interactieve ontmoetingen met diverse kunstenaars en artiesten, waar zowel muziek, tekenen en beeldhouwen, dans en theater aan bod komen. Deze ontmoetingen stimuleren de kinderen in het Kinderziekenhuis tot creatieve expressie. Zo beleven ze unieke momenten die hen hun zorgen even doen vergeten in een wereld waar het ziek zijn alles overheerst.

Initiatiefnemers van het Fonds zijn professoren Gunnar Buyse, Benedicte Eyskens, Mark Eyskens, Christel Van Geet en Carine Wouters.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.