50 jaar Marokkaanse en Turkse migratie in Leuven

De dienst diversiteit van de stad Leuven organiseert in samenwerking met verschillende partners een brede waaier aan activiteiten om 50 jaar Marokkaanse en Turkse migratie in de kijker te zetten. Het volledige programma stelden ze voor op 12 mei in Theehuis Medina in Leuven.

In 2014 is het exact 50 jaar geleden dat België met Marokko en Turkije akkoorden sloot over arbeidsmigratie. De economie in ons land draaide op volle toeren en had nood aan vele sterke handen. Zowel België als de herkomstlanden van de toenmalige gastarbeiders zijn sindsdien voorgoed veranderd.

De dienst diversiteit en enkele partners organiseren dit jaar verschillende activiteiten waarbij je telkens op een andere manier kennismaakt met 50 jaar migratie. Zo kan je in juni deelnemen aan een wandeling waarbij je verschillende plaatsen halt houdt en verhalen kan beluisteren van Leuvenaars met Marokkaanse roots. In dezelfde maand ontdek je cartoons in de winkeletalages van verschillende handelaars in en rond de Parijsstraat en de Mechelsestraat. In het najaar kan je dan weer verschillende lezingen, films, theatervoorstellingen en een concert bijwonen rond het thema 50 jaar migratie.

Het volledige programma vind je op de website en op de facebookpagina van de dienst diversiteit van de stad Leuven:  www.leuven.be/leven/diversiteit en www.facebook.com/dienstdiversiteitleuven.

Benieuwd wat zich in de rest van Vlaanderen afspeelt rond 50 jaar migratie? Neem dan zeker een kijkje op www.uitinvlaanderen.be/50-jaar-migratie.

migratie
Op 12 mei stelden Theehuis Medina, de dienst diversiteit van de stad Leuven, Toemeka vzw, De Bib Leuven, KADOC, de wijkverantwoordelijke van de Parijsstraat, het Colorafestival, Thee bij de buren, 30CC en KULeuven het programma van ’50 jaar Marokkaanse en Turkse migratie in Leuven’ voor.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.