Slotevent Faculty STARs

Naar goede gewoonte stellen de Faculty Student Artists in Residence aan het einde van het academiejaar voor aan het grote publiek. Faculty STAR wordt je niet zomaar. De 13 STARs werden door een professionele jury in samenwerking met de faculteiten gekozen uit niet minder dan 90 portfolio’s. Ook dit jaar waren de fotografen in de meerderheid. Daarnaast kon het publiek genieten van muziek, dans, beeldende kunst en (voor het eerst) film.

Bij de uitreiking van de getuigschriften aan de STARs benadrukte Bernard Tilleman, decaan van de Rechtsfaculteit, het belang van van kunst en cultuur voor het individu en de maatschappij. Dat de opdracht van de KU Leuven ruimer gaat dan enkel leerstof in de hoofden van studenten pompen, werd ook bevestigd door vicerector Katlijn Malfliet. Faculty STARs is één van de projecten in het kader van het samenwerkingsakkoord tussen KU Leuven, stad Leuven, de Leuvense hogescholen en de Leuvense cultuursector. Dat de peters en meters van de STARs bekende namen uit de Leuvense cultuurwereld waren, mag dan ook niet verbazen. O.a. Mike Naert, directeur van het Depot, Griet Verstralen, programmator dans STUK, Vicky Bogaert van Mooss en Rob Stevens (huisfotograaf van de KU Leuven) coachten de jongelingen om dit mooie eindresultaat te bereiken.

Een dikke proficiat aan al de STARs! Leven in Leuven ontdekte er alvast enkelen van wie we beslist nog zullen horen!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.