Duimelot en De Kleine Johannes vormen samen nieuwe grote kinderboekhandel in Leuven

De twee belangrijkste kinder- en jeugdboekhandels van Leuven, Duimelot in de Blijde Inkomststraat en De Kleine Johannes in de Tiensestraat, gaan samensmelten. Dat zijn de eigenaars – cultuurnetwerk Davidsfonds en bvba De Gestreepte Feniks – overeengekomen. De twee locaties blijven naast elkaar bestaan.

Het Davidsfonds, dat eigenaar is van boekhandel Duimelot in de Blijde-Inkomststraat, bouwt op dit moment een nieuwe hoofdzetel aan het Quinten Metsysplein op de site van de vroegere Studio Filmtheaters. Daar zal geen plaats zijn voor een boekhandel. ‘Die nieuwe hoofdzetel is een voorbeeld van de innovatie en dynamiek bij het Davidsfonds’, zegt algemeen directeur Jeroen Sleurs. ‘Duimelot, of Infodok/Davidsfonds zoals de boekhandel vroeger heette, heeft sinds vele jaren een sterke reputatie. Maar zelf een eigen boekhandel uitbaten is geen kerntaak van ons cultuurnetwerk meer en dus hebben we beslist om die activiteit stop te zetten. Een essentiële voorwaarde was wel de continuïteit verzekeren voor klanten, leveranciers en personeel. We hebben daarover verschillende gesprekken gevoerd die uiteindelijk leidden tot een overname door De Kleine Johannes.’

Luc Vander Velpen, die sinds vorig jaar eigenaar is van De Kleine Johannes, is blij met deze evolutie: ‘Beide kinderboekhandels hebben in Vlaanderen een uitzonderlijke reputatie dankzij de passie en de expertise van hun boekhandelaars en hun doorgedreven klantenservice. Op de markt zijn De Kleine Johannes en Duimelot communicerende vaten met hetzelfde profiel en dezelfde doelgroep. Vanaf het eerste gesprek zagen we de opportuniteit die de creatie van één grote, vernieuwende kinderboekhandel bood voor personeelsleden, klanten, auteurs en uitgeverijen. Onderhandelingen zijn nooit gemakkelijk maar het helpt als beide partijen hetzelfde doel hebben.’

Tot de officiële overname op 18 augustus 2014 blijven beide boekhandels naast elkaar bestaan. Ook na die datum blijven de twee vestigingen behouden, zowel van De Kleine Johannes in de Tiensestraat als van Duimelot in de Blijde Inkomststraat.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.