Opendeurdagen in Rijksarchief Leuven

Het Rijksarchief te Leuven en het Documentatiecentrum Vlaams-Brabant zetten in samenwerking met Heemkunde Vlaanderen hun deuren open op woensdag 4 juni, donderdag 5 juni, zaterdag 7 juni en dinsdag 10 juni 2014.

In het Villerscollege in Leuven vind je twee instellingen onder één dak met heel wat interessante informatie: het Rijksarchief en het Documentatiecentrum Vlaams-Brabant. Rijksarchief Leuven bewaart de archieven van de overheidsinstellingen die hun zetel hebben of hadden in Vlaams-Brabant. Het documentatiecentrum is de gespecialiseerde bibliotheek van de provincie Vlaams-Brabant, met boeken en tijdschriften over de regio. Deze combinatie van archief en bibliotheek op één locatie creëert een bijzondere meerwaarde voor de bezoekers.

Tijdens vier infomomenten kan je kennismaken met hun werking, snuisteren in hun collecties en een blik werpen achter de schermen. Bovendien informeren ze ook over het erfgoedbeleid van de provincie (o.a.historische projecten, erfgoedontsluiting en subsidiemogelijkheden). Ze voorzien ook ruimschoots de tijd voor vragen en interactie.

Praktische informatie
Waar: Villerscollege, Vaartstraat 24, 3000 Leuven

  • Woensdag 4 juni 2014 van 19u tot 21u30
  • Donderdag 5 juni 2014 van 10u tot 12u30
  • Zaterdag 7 juni 2014 van 10u tot 12u30
  • Dinsdag 10 juni 2014 van 14u tot 16u30

Meer informatie op de website van Heemkunde Vlaanderen over de opendeurdagen in het Rijksarchief.

rijksarchief_leuven
Foto van Archives de l’État op WikiCommons

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.