Opendeurdag De Wijnpers

Op zaterdag en zondag 24 en 25 mei van 13 tot 18 uur gooit de provinciale school de Wijnpers in Leuven haar deuren open voor het grote publiek.

‘Dit jaar gooien we ook nieuwe deuren open. Want ook het gloednieuwe Belvedèregebouw is te bezichtigen. Vanaf 1 september wordt dat de thuishaven voor de sporthal en de supermoderne vaklokalen van de leerlingen van de 1ste graad’, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor onderwijs.

‘Tijdens onze opendeurdagen bruist het van de activiteiten’, zegt directeur Lut Lambert. ‘Want alle leerlingen zetten hun beste beentje voor om de bezoekers te laten kennismaken met hun afdeling’.

Op zaterdag om 14 uur openen de eerstejaars hun tuintjes met een receptie. De andere leerlingen van de tuinbouwafdeling zijn in de weer met het aanleggen van klinkers, inpotten van planten en nemen van stekken.
In de ateliers van Sanitair en Centrale Verwarming kan men terecht voor montage-oefeningen, solderen van koper en snijden van schroefdraad. De werkstukken van het afgelopen jaar en een videoverslag van de projecten staan opgesteld.
De leerlingen van Biotechnieken zijn aan de slag in de laboratoria: ze bereiden kaas, bier en wijn of ze versnijden stevia in vitro.
In de ateliers van Beeldende kunsten ziet men animators, striptekenaars en schilders in actie. Hun kunstwerken zijn te bewonderen in de diverse lokalen van het centrale gebouw.
Voor de 11-en 12-jarige bezoekers staan er workshops op het programma.

Alle leerkrachten staan klaar om uitgebreide studie-informatie te geven en inschrijvingen te regelen. Daarnaast kan men verpozen bij een drankje en een hapje in het cafetaria, deelnemen aan de serretombola of smullen van een zomerse barbecue.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.