Nu donderdag een literaire middag met Stefan Hertmans

Nu donderdag 22 mei 2014 om 12:15 kan je een literaire middag volgen met schrijver Stefan Hertmans in Museum M. Schrijver Stefan Hertmans is bekend van zijn roman ‘Oorlog en terpentijn’, een oorlogsbiografie gebaseerd op waargebeurde feiten. Dit past volledig in het kader van de tentoonstelling Ravage die je nu kan bezoeken in Museum M.

Inspiratie voor zijn veelgeprezen roman haalde Stefan Hertmans uit een paar volgeschreven oude cahiers, dagboeken eigenlijk, van zijn grootvader. En wat bleek? Allerlei gebeurtenissen hadden het leven van zijn grootvader getekend: van zijn armoedige kinderjaren tot de verschrikkingen aan het front van de Eerste Wereldoorlog, om nog maar te zwijgen over die jonggestorven grote liefde. Verdriet dat hij later in zijn leven van zich af probeerde te schilderen.

Praktisch:

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.