Circus in de Leuvense binnenstad

Van 28 mei tot 1 juni strijkt kunnen de Leuvenaren opnieuw genieten van een circus neer in de binnenstad op de Bruul. Het is van 1997 geleden dat er nog een circus in de binnenstad stond.

Dirk Vansina, schepen van feestelijkheden: “Dat het Wiener Circus een standplaats krijgt in de binnenstad heeft alles te maken met de samenwerking met Cirkus in Beweging. Het is de eerste keer dat Cirkus in Beweging samenwerkt met een traditioneel Vlaams circus en dat ze samen een voorstelling opzetten. Dat verdient alle steun want door de samenwerking krijgen 12 jongeren van de richting sportwetenschappen in het Redingenhof in Leuven de kans om zich te tonen aan het Leuvens publiek en te meten met het traditioneel Vlaamse circus.”

Rika Taymans van Cirkus in Beweging: “wij vinden het geweldig dat er meer samenwerking komt tussen de rondreizende circussen en de circusscholen en appreciëren het aanbod van de stad Leuven om circus terug in de binnenstad een plaats te geven.”

Dirk Vansina: “et is de bedoeling dat Cirkus in Beweging jaarlijks zo’n samenwerking opzet met een traditioneel circus. Deze samenwerking biedt ook nieuwe perspectieven voor samenwerking in het kader van het Leuven-in-Scène-festival.”

Dit jaar koos Cirkus in Beweging voor Circus Wiener omdat het één van de oudste traditionele Belgische circussen is die heel mooi werk leveren en omdat zij nog niet eerder met Cirkus in Beweging hadden.

Praktisch
De Bruul, Brouwersstraat

Speeldata en uren:

  • Woensdag 28 mei om 15u en om 18u
  • Donderdag 29 mei : om 15u en om 18u
  • Vrijdag 30 mei : om 15u
  • Zaterdag 31 mei: om 15u en om 18u
  • Zondag 1 juni: om 11u en om 15u
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.