Opentuindag op 1 juni

De Leuvense compostmeesters houden opentuindag op 1 juni. Ze doen dat in samenwerking met Vlaco en Velt.

Van 10.00 tot 17.00uur kunnen geïnteresseerden terecht in Buurttuin Zavelhof, Zavelstraat, Kessel-Lo. Het is een grote, ecologisch beheerde moestuin voor en door de buurtbewoners. De buurttuin is een echte kringlooptuin. Het afval wordt ter plaatse verwerkt in de compostbakken.

Van 13.00 tot 18.00uur kan je naar een compostdemonstratie in Samentuin Dijlemolens, Zwartzustersstraat 16, Leuven. Compostmeester Fred verwerkt het keuken- en tuinafval van een 30-tal gezinnen in de gemeenschappelijke tuin. Het tuinteam en de compostmeesters staan klaar om al je vragen te beantwoorden en elke bezoeker krijgt een slaplantje in een composteerbaar potje mee naar huis.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.